Hlavní navigace

Poslanci jednali o DVB-T2, zvítězil ale nakonec předvolební guláš

1. 4. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
1. 4. 2010

Poslanec Petr Pleva (ODS) dnes přednesl v Poslanecké sněmovně návrh zákona na zavedení standardu DVB-T2České republice již do konce roku 2011. Tento návrh nebyl však předjednán s poslaneckými kluby ani v mediálním výboru. Rozproudila se z toho velká bouřlivá debata. Předseda ČSSD Jiří Paroubek napadl OSD z populizmu. Vadila mu možnost přenášet vysílání ve vysokém rozlišení ze Sněmovny, kde by diváci viděli na poslancích jejich utrápené obličeje z přemíry práce.

Středočeský hejtman David Rath dnes chtěl dokonce vrazit poslanci Plevovi facku. Nikdy nedovolíme, pokud vyhrajeme volby aby se DVD-T2 dostalo do českých domácností před rokem 2022! V době hospodářské krize nebudeme tahat lidem z kapes peníze na nové set-top-boxy jenom proto, aby si nezaměstnaní mohli užívat u televizí s brýlemi na 3D!, uvedl Rath. Přesto se ODS podařilo v prvním čtení tento návrh prohlasovat společně s lidovci a zelenými.

BRAND24

Pro návrh hlasovali i poslanci Melčák a Pohanka. Spolu s ČSSD hlasovala proti návrhu i KSČM, ne však všichni. Někteří komunističtí poslanci se museli totiž odebrat na toalety, protože v poslanecké kuchyni se rozdával zdarma volební guláš a bylo jim špatně. Toho právě využila opozice a mezitím bylo hlasování zahájeno. Bude zajímavé sledovat, jaké zbraně vytáhnou do boje odpůrci tohoto standardu ve druhém čtení. Česká televize již jedná o přímém přenosu z tohoto zasedání.

DigiZone.cz bude tuto kauzu nadále sledovat a přineseme Vám opět nejčerstvější zprávy od naší zpravodajky April Novákové.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Externí spolupracovník DigiZone se specializací na satelitní a terestrické vysílání, dálkový příjem televize i VKV rozhlasu a přítel elektroniky.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).