Hlavní navigace

Populární Objektiv České televize se představil divákům z nového studia

2. 11. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO – Objektiv byl historicky prvním pořadem v České republice, který se začal z virtuálního studia vysílat. Na obrazovce už je bezmála tři desítky let.

V neděli 1. listopadu mohli diváci poprvé po deseti letech vidět populární cestovatelský magazín Objektiv na prvním programu České televize ze zbrusu nového studia, jehož přípravy a realizace si vyžádaly několik měsíců. Veřejnoprávní médium v rámci reportáže věnované proměně pořadu dala nahlédnout i do jeho archivu, kde připomněla jeho první moderátory, mimo jiné Kamilu Moučkovou, Richarda Honzoviče, Romana Mihinu, ale například i stávajícího ředitele zpravodajství Zdeňka Šámala.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Česká televize se připravuje na start kanálu ČT 24 v HD, zrekonstruuje Studio 6

Objektiv byl historicky prvním pořadem v České republice, který se před lety začal z virtuálního studia, jehož neodmyslitelnou součástí je dnes řada nejen publicistických formátů, vysílat. Nebyla tam žádná reálná dekorace. Kameramani byli věčně nespokojení s tím, jak se moderátoři pohybují, co mají na sobě a jak drží tělo, zavzpomínal televizní režisér Charilaos Karadžos. Jeho kolega, projektový manažer Tomáš Šponar, ho pak doplnil: Měníme doma oblečení, měníme nábytek, měníme auta a měníme vlastně všechno. Někam se posouváme. Věřím, že tahle změna bude určitě změnou k lepšímu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).