Hlavní navigace

Pondělní TV tipy: Cirkus Humberto, Konec starých časů a Rozpuštěný a vypuštěný

8. 4. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ VIDEA – Pokud se chystáte strávit dnešní večer před televizní obrazovkou, nabízíme vám několik programových tipů v naší každodenní rubrice

Každý den vám nabízíme výběr pěti zajímavých pořadů, které by vám neměly ujít. Výběr je čistě individuální a neomezuje se jen na neplacené, volně šířené programy. Tipy pro vás vybíráme z česky a slovensky vysílajících televizí. Pokud chcete sami ostatním doporučit nějaký pořad, můžete tak učinit v diskusi pod touto zprávou.

  • ČT 1, 20:00 – seriál Cirkus Humberto (1/12) - Cirkus Humberto, jeden z našich nejvýpravnějších televizních seriálů, vznikl podle románu Eduarda Basse v koprodukci s německou televizí. Děj románu i seriálu obsáhne téměř sto let, od poloviny devatenáctého století do roku 1924 a vypráví o šesti generacích cirkusového rodu. Česko-německý seriál (1988).
  • Nova Cinema, 20:00 – český film Konec starých časů – Velkostatkář Josef Stoklasa si v poválečných časech užívá života na zámečku Kratochvíle. Rozhodne se uspořádat velkolepý hon, na který pozve svého souseda, hraběte Kodu. Ten však knihovníka Bernarda Speru s pozvánkou vyhodí, což se knihovník neodváží přiznat. V den honu čeká velkostatkář na aristokrata marně, zato se však objeví dva jiní nečekaní hosté, které služebnictvo omylem považuje za Kodu. Plukovník kníže Alexej Megalrogov a jeho sluha Váňa. Český film (1989).
  • ČT 2, 20:00 – dokument Hitlerův Norimberk – Co zbylo z megalomanských kulis, ve kterých se za dob Třetí říše odehrávaly pompézní sjezdy NSDAP? Když Adolf Hitler mluvil se svým architektem Albertem Speerem, tvrdil, že „dokonce i pyramidy budou blednout před budovami z kamene a betonu, které hodlám postavit“. Německý dokument (2011).
  • TV Barrandov, 21:40 – česká komedie Rozpuštěný a vypuštěný – Pražský policejní inspektor Trachta a jeho nezkušený praktikant Hlaváček pátrají po záhadně zmizelém továrníkovi Bierhanzlovi. Jeho továrna se zabývala výrobou vyhlášené masti pro růst vlasů. Pan továrník však náhle nečekaně zmizel a zůstalo po něm jen pár osobních věcí. Při pátrání narážejí Trachta s Hlaváčkem na spoustu paradoxů. Česká komedie (1984).
  • STV 2, 22:05 – drama Jelena – Jelena (excelentní Naděžda Markinová) je plachá, submisivní žena v domácnosti, pocházející ze skromných poměrů. Její manžel Vladimir, za nějž se v pozdějším věku provdala, je naopak velmi dobře zabezpečený. Když Vladimir onemocní a v sázce je finanční zajištění jejího syna a vnuka, rozhodne se Jelena jednat. Ruské drama (2011).

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).