Hlavní navigace

Polský regulátor vyhlásil tendr na nový lokální multiplex v Dolním Slezsku

21. 2. 2014
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Informace je bezpochyby zajímavá i pro čtenáře v České republice. Nejen, že jde o sousední stát, ale například vysílače Lubań a Jelenia Góra by mohly zasahovat i na naše území.

Na české území bude zasahovat s největší pravděpodobností signál dalšího lokálního DVB-T multiplexu z Polska. Vyplývá to z iniciativy, kterou vyvinul Urzad Komunikacji Elektronicznej (UKE), tamní obdoba Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Regulátor na svém webu zveřejnil výzvu operátorům, kteří by měli zájem o provozování vysílačů v oblasti Dolního Slezska, konkrétně ve městech Lubań, Jelenia Góra, Boleslawiec a Chojnow. Šlo by o kanál 38. Další podrobnosti mohou najít zájemci v přiložené dokumentaci. Povolení vysílat by platilo do 31. prosince 2020.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: V Polsku lze stále ještě naladit analogové pozemní vysílání

Kdo se mezi zájemci o provozování tohoto multiplexu objeví, je otázkou, vyloučena není ale pochopitelně možnost, že to budou i samotné televize. Z řad lokálních provozovatelů je například známa TV Łużyce. Jak nedávno server DigiZone.cz informoval, ačkoliv už bylo u našich severních sousedů vysílání v analogové podobě ukončeno, program tímto způsobem svůj signál zatím nadále šíří. Televize Łużyce je stanicí, která ve svém vysílání věnuje několik hodin vlastnímu programu, převážně zpravodajství, ve zbytku času pak přenáší celoplošnou komerční stanici TVN.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).