Hlavní navigace

Polsko vyhlásilo výběrové řízení na nové programové pozice v multiplexu 1

3. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Cílem výběrového řízení je zajištění pestré programové nabídky pro diváky se zemskou digitální televizí. Šanci uspět mají programy vzdělávací, filmové i dětské.

Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji (KRRiT), polský regulátor médií a tamní obdoba Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV), vyhlásila u našich severních sousedů výběrové řízení týkající se možnosti získat jednu ze čtyř programových pozic v rámci multiplexu 1. Doposud byla tato síť obsazena napůl veřejnoprávní televizí a napůl komerčními subjekty. Telewizja Polska by se ale po skončení digitalizace měla přesunout do multiplexu 3, kde jsou její kanály šířeny.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: V Polsku začaly historicky první testy pozemní televize DVB-T2

Jak uvedl server media2.pl, možnost vysílat v polském multiplexu 1 mají tematické stanice, doslova „televizní programy zvláštní povahy“. Uspět tak mohou například kanály společensko-náboženské, filmové, vzdělávací, případně dětské. Veřejná soutěž, do níž se mohou zájemci hlásit do 25. února, se týká také stávajících vysílatelů se satelitní licencí, kteří žádají o její prodloužení. Cílem výběrového řízení je zajistit televizním divákům v Polsku co nejpestřejší programovou nabídku zemské televize. Noví držitelé oprávnění budou muset vysílání zahájit nejpozději 28. dubna příštího roku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).