Hlavní navigace

Polská TVN chce nabídnout v DVB-T hybridní vysílání HbbTV

15. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
15. 3. 2012

UVNITŘ FOTO Grupa TVN, která je u našich severních sousedů jednou z největších v oblasti provozování televizního vysílání, plánuje do budoucna šířit prostřednictvím pozemního digitálního multiplexu 2 služby označované jako hybridní televizní vysílání (HbbTV). Informoval o tom server media2.pl. HbbTV chce svým divákům poskytnout na satelituČeská televize, která v těchto měsících dokončuje technické řešení.

ČTĚTE TAKÉ: Evropské veřejnoprávní televize včetně ČT vzhlíží nadějně k HbbTV

TVN provozuje v Polsku devět televizních kanálů. Kromě stejnojmenné stanice jde o programy TVN 7, TVN 24, TVN Turbo, iTVN, TVN Style a TVN CNBC. Skupina taktéž provozuje lokální televizní stanici NTL Radomsko pro oblast Radomska a okolí. Prostřednictvím HbbTV, což je standard podporovaný Evropskou vysílací unií (EBU), chce TVN divákům zprostředkovat on-line svůj TVN Player, který funguje na adrese: http://tvnpla­yer.pl/. TVN už s testováním HbbTV začala v minulých dnech ve Varšavě, kde toto vysílání probíhá na kanálu 53.

BRAND24

Webová verze TVN Playeru, on-line videotéky polské TVN. (Screenshot: au­tor)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).