Hlavní navigace

Podzim na Barrandově: Odsouzené, Vicky Cristina Barcelona a nový programový ředitel

26. 8. 2009
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

 Autor: 115393
Přesto, že plnoformátová digitální televize TV Barrandov vysílá teprve od letošního 11. ledna a tudíž by se od jejího programového schématu nedalo očekávat nic moc mimořádného, opak je pravdou. Tahákem pro následující měsíce budou především filmy. Barrandovu se podařilo krátce po kino premiéře, ta byla loni v říjnu, získat řadou cen ověnčený snímek Vicky Cristina Barcelona a na jeho obrazovce se také objeví čtvrtý Rambo. Kromě filmů připravil Barrandov v koprodukci s TV JOJ nový seriál Odsouzené.

Šéfka Barrandova byla z výsledků televize dojatá

Generální ředitelka digitální televize TV Barrandov Janka Vozárová na včerejší tiskové konferenci řekla, že odezva na stanici je pozitivní a diváci si postupně zvykají. Jsem ráda, že atmosféra Barrandovských ateliérů působí na TV Barrandov, a dodala, že ji těší, že proces digitalizace je započat a bude ukončen tak, jak byl schválený. Dávali jsme si letos cíl dvě až tři procenta a dnes víme, že již byl překročen. Naši partneři i mediální agentury jsou, doufám, spokojeni také, konstatovala Vozárová. Téměř se slzami v očích poděkovala všem zaměstnancům a řekla, že je spokojená, ale jsou před nimi další ambiciózní cíle. Janis Sidovský, ředitel marketingu a PR, řekl, že s podzimem přicházejí také nové identifikační spoty, které jsou podle něj velmi dynamické a stojí na propagaci loga a korporátní barvy, magenty. Spoty jsou zasazeny do české krajiny.

Televizní premiéry: Vicky Cristina Barcelona a čtvrtý Rambo

Barrandov se i nadále bude držet skupiny 30+ s mírným odklonem k ženám, což je podle Vozárové velmi věrná skupina, která dokonce s televizí komunikuje. Sidovský konstatoval, že je připravena skutečně atraktivní nabídka. Z filmů jsou to např. Vicky Cristina Barcelona (19. září) nebo celý cyklus filmů od Woodyho Allena. Ty začne vysílat Barrandov od 3. září. Zachovány budou i české filmové pátky a diváci se tak mohou těšit např. na Pension pro svobodné pány i Světáky. Dále na diváky čekají stálice Talkshow Jana Saudka, Politická střelnice Zuzany Bubílkové nebo dokumentární cyklus České milování. Z akčních seriálů bude odvysílán premiérově Flashpoint. Seriál Odsouzené přišel představit ředitel ženské věznice v podání Pavla Kříže. Ten konstatoval, že jeho postava ředitele bude nezařaditelná. Nebude ani kladná ani záporná, uvedl. Seriál bude vysílán od 31. září každé pondělí a středu od 20:05.

60 minut - moderátoři

Moderátorský tým 60 minut. Foto: archiv TV Barrandov

Publicistický pořad 90 minut nově jako Šedesátka mj. s Kristelovou

Představen byl také Jaroslavem Zpěváčkem, šéfredaktorem zpravodajství, pořad Šedesátka, který bude poprvé odvysílán 31. srpna a nahradí publicistických 90 minut. V rolích nových moderátorů se mohli přítomní diváci seznámit s Kateřinou Kristelovou a Kateřinou Hrachovcovou. Generální ředitelka Janka Vozárová představila také nového programového ředitele Petra Sládečka, který nastupuje na tuto pozici 1. října. Má zkušenosti např. z televize Nova, prací na chystané televizi Febio a pravidelně přednáší např. na FAMU nebo DAMU. Sládeček konstatoval, že výsledky jeho práce budou vidět nejdříve příští rok, a to až v březnu nebo dubnu, spíše však až v září. Nemůžu novinářům představovat svou vizi, protože by to nebylo vůči zaměstnancům fér, uvedl Sládeček. Ten řekl, že se pro spolupráci s Barrandovem rozhodl proto, že v současné době není vůle investorů financovat chystanou digitální televizi Febio.

DOKUMENT: Presskit TV Barrandov – podzim 2009 (PDF, 14 MB)

BRAND24

Hlavní taháky podzimního schématu TV Barrandov podle DigiZone.cz

Odsouzené

Zuzana Mauréry se musí naučit žít ve světě, kde platí jiná pravidla. Každý tu žije na vlastní pěst, přátelství se nenosí, respekt je třeba si tvrdě vydobýt… Koprodukční česko-slovenský seriál (2009). Dále hrají H. Gregorová, H. Vagnerová, P. Kříž, G. Dzuríková, A. Javorková a další. Režie P. Bebjak a R. Šveda

Odsouzené

Do ženské věznice přichází nová odsouzená, Eva. Jejíma očima prožíváme děj celého seriálu, poznáváme postavy, vztahy mezi vězeňkyněmi, vedením věznice, bachařkami a dalšími zaměstnanci věznice. Eva je odsouzená za dopravní nehodu, způsobenou v opilosti. Málem při ní zahynul i její dvanáctiletý syn Filip. Manžel Roman se od ní odvrátil, jen její rodiče stojí při ní a snaží se obnovit proces. Roman nedovolí, aby Eva měla jakékoliv informace o zdravotním stavu syna. Jejich společnou firmu chce převést zcela na sebe. Co se vlastně odehrálo před tou nešťastnou dopravní nehodou? Eva se musí naučit žít a přežít v úplně jiném světě, než ve kterém dosud žila. Zde platí jiná pravidla, každý tu žije na vlastní pěst. Přátelství se tu nenosí. Respekt je třeba si tvrdě vydobýt. Šance, že člověka tohle peklo nezlomí, je mizivá. Každý chybný krok může být tím posledním. Eva se musí přizpůsobit, ale zároveň si chce zachovat svoji důstojnost. Dokáže to? A za jakou cenu? Dokáže srdcem poznat, která strana je ta správná, co je přátelství a co je past? Vězení je místem, kde má trest mnoho podob.

Filmový úlet s.r.o.

Filmový úlet

Jednou za měsíc čeká diváky TV Barrandov malá garsonka, v ní dva herci a spousta filmových vzpomínek. Žádný střihák, žádná skrytá kamera, ale poctivá herecká práce jednoho z nejlepších autorských herců dnešní doby – Jaroslava Duška. Partnerem se mu stane Kamil Švejda a malé divadlo Čertovka se promění v magický svět, kde vznikne Filmová feérie otce a syna – Jaroslava Duška a Kamila Švejdy. Jarda a Kamil žijí spolu v jedné garsonce a milují filmy. Každá životní situace má svůj filmový předobraz, každá filmová situace může být životní realitou. Volné chvíle jsou pro otce a syna velkým filmovým dobrodružstvím.

Vicky Cristina Barcelona

Vicky Cristina Barcelona

Milostné psaníčko z Barcelony“, nějak tak vystihuje Woody Allen svůj počin. Do “španělského New Yorku“ odjíždějí na léto dvě mladé Američanky. Poněkud příkrá a zásadová Vicky (Rebecca Hall), která má před svatbou a její hédonická kamarádka Cristina (Scarlett Johansson). Potkávají spontánního malíře (Javier Bardem) – netřeba dodávat, že po obou fešandách začne házet očkem – a jeho krásnou, ovšem nepříčetně žárlivou ex-manželku (Penelope Cruz). Srážka tak temperamentních charakterů na malém prostoru nemůže skončit jinak než žhavým dobrodružstvím… a záleží pouze na optice diváka, zda spatří „pod povrchem“ filmu romantickou Rumbu, ležérní Slowfox nebo vášnivě-dramatické Paso doble.

Text a foto: TV Barrandov

Sidovský Vozárová Sládeček

Ředitel marketingu a PR Janis Sidovský, ředitelka televize Janka Vozárová a nový programový ředitel Petr Sládeček. Foto: Ivana Dvorská, DigiZone.cz

Programová rada končí, nastupuje nový programový ředitel

Jak již bylo uvedeno výše, na pozici programového ředitele nastupuje Petr Sládeček s bohatou zkušeností z ostatních médií. Ke stejnému dni po šesti měsících ukončí činnost tzv. programová rada, která ve složení Janka Vozárová, Jaroslava Vokurková a Janis Sidovský program TV Barrandov řídila po odchodu Přemysla Svory. Pětačtyřicetiletý Petr Sládeček v posledních pěti létech pracoval v médiích jako manažer rozvoje společnosti Febio TV a externí poradce České televize. V minulosti pracoval ve funkci programového ředitele mezinárodního filmového festivalu Febiofest, dále jako ředitel CME Programming Services v Londýně, manažer TV Nova (vedoucí programové akvizice, ředitel strategického plánování, programový ředitel) a vedoucí tvůrčí skupiny v České televizi. Nyní už je management TV Barrandov kompletní. Budou ho tvořit: Janka Vozárová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva, Janis Sidovský, ředitel marketingu a PR a místopředseda představenstva, Petr Sládeček, ředitel programu, Jolana Dvořáková, ředitelka produkce, Helena Bílková, ředitelka financí, Michal Kratochvíl, ředitel techniky, Jaroslava Vokurková, vedoucí programové skladby a Miroslav Šírl, koordinátor obchodu.

Na co se nejvíce těšíte v podzimním schématu TV Barrandov?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).