Hlavní navigace

Podívejte se na konferenci k ukončení analogového vysílání v jižních Čechách

23. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
23. 6. 2010

Přesně 30. června bude ukončeno v jižních Čechách analogové šíření televizního signálu z vysílačů České Budějovice – Kleť, Vimperk – Mařský vrch, Tábor – Radimovice a řady dokrývačů, jejichž seznam jsme vám přinesli již před několika týdny. Týden před touto velkou akcí se uskutečnila v jihočeské metropoli tisková konference, které se zúčastnili mimo jiné národní koordinátor Zdeněk Duspiva, šéf projektu digitalizace České televize Pavel Hanuš nebo Jiří VykydalČeských Radiokomunikací.

BRAND24

K TÉMATU: ČT vypne k 30. červnu 44 analogových dokrývačů, nejvíce na jihu Čech

Veřejnoprávní médium z Kavčích hor umístilo při této příležitosti na své internetové stránky záznam z tohoto brífinku, který měl necelých osmadvacet minut. Pro jeho zhlédnutí není nutné navštěvovat web www.ct24.cz, stačí, když kliknete na tento odkaz. Pavel Hanuš z ČT hovořil o tom, že by se z jeho pohledu neměl vyskytnout žádný problém. Česká televize v podstatě bude vypínat z velkých vysílačů pouze program ČT 1, Dvojka je již vypnutá. Zmínil se také o vybudování chystaných dokrývačů. 30. června se však nebude vypínat pouze analog v jižních Čechách, ale také ČT 2 na jihlavské Javořici a ostravských Hošťálkovicích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).