Hlavní navigace

Podíl Zpráv TV Prima na publiku klesl, důvodem je návrat Ulice na Novu

7. 9. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
7. 9. 2011

OPRAVENO Propad podílu hlavní zpravodajské relace na dospělém publiku o víc než 10 procentních bodů zažila z týdne na týden televize Prima. Zatímco ještě minulý týden Zprávy TV Prima atakovaly v průměrném podílu na publiku starším patnácti let hranici 45 procent, toto pondělí vykázaly už „jen“ podíl 32 procent. Absolutní počet diváků relace se přitom takřka nezměnil, zůstal lehce nad jedním milionem lidí. Důvod? Televize Nova začala po letní přestávce vysílat podvečerní seriál Ulice.

K TÉMATU: Zprávy TV Prima prolomily hranici podílu 45%, vidělo je 1,1 milionu lidí

BRAND24

Výrazný nárůst zájmu o Zprávy TV Prima nastal poté, co Nova předposlední srpnový týden odvysílala poslední díl turecké telenovely Tisíc a jedna noc. V podvečerních časech pak místo ní nabídla české komedie z osmdesátých let (např. Discopříběh), které ale diváci tolik neocenili. Prima tak získala týden k dobru, než se na Novu od tohoto pondělí 5. září vrátil „nekonečný“ seriál Ulice, který je sledovanější než Zprávy TV Prima. Ještě v pátek přitom Prima svými zprávami dosáhla absolutní rekord v podílu na dospělém publiku: 46,57 procenta.

Autor v této zprávě původně uváděl, že se podíl Zpráv TV Prima propadl o 20 procentních bodů, ale šlo o záměnu diváckých skupin D15–54 a D15+. Za chybu se televizi Prima omlouváme.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).