Hlavní navigace

Počet kanálů České televize by se měl ustálit na sedmi, plánuje Petr Dvořák

2. 7. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Po dětské stanici ČT :D a kulturním programu ČT art chce ředitel České televize ještě vybudovat regionální kanál. ČT art by se měla časem osamostatnit od ČT :D.

Místo současných čtyř programů by měla mít Česká televize časem sedm samostatných programů, které budou vysílat po celý den na samostatných pozicích. Na setkání s návštěvníky 48. ročníku Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech do v Domě ČT řekl generální ředitel Petr Dvořák. Vedle dvou nových programů, které odstartují letos 31. srpna – dětského ČT :D a kulturního ČT art – plánuje vytvořit ještě jednu stanici zaměřenou výhradně na regionální vysílání, včetně kultury.

BRAND24

K TÉMATU: Plánovaný regionální kanál ČT ovlivní nejen finance, ale i technologie DVB-T2

“Zatím je ve fázi snů, spuštění dalšího kanálu je o velkých financích, na které bychom v současné době nedosáhli. Nicméně chtěli bychom plán regionálního kanálu vymyslet v průběhu příštího roku a vést o něm diskusi,” uvedl Dvořák. Regionální stanice by se tak mohla stát jedním z témat příští volby generálního ředitele ČT, ke které by mělo dojít v roce 2016. Do minulé volby šel Petr Dvořák s projektem, jehož hlavní myšlenkou byl vznik samostatného kanálu pro děti.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).