Hlavní navigace

Piráti zasadili kódování Conax z družice dvojitý zásah

20. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 11. 2008

Satelitní piráti dnes zasadili kódovacímu systému Conax, který chrání před neautorizovaným příjmem několik platforem, hned dvojitý úder. Tím větším je určitě skutečnost, že je opět dostupná nelegálně německá platforma Premiere s řadou atraktivních programů jako je MGM, TCM, 13th Street a další. Sledovat je ale možné pouze ty kanály, které kódují v Conaxu, tzn., že např. hard-core Blue Movie nebo filmové Premiere Direkt byly ušetřeny. Otevřena je i nabídka kanálů, které jsou dostupné na kartách MTV Unlimited – MTV Hits, MTV Dance, MTV Music, VH1 Classic a VH1 na satelitu Astra 19.2.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Satelitní platforma Premiere upustila od starého kódování

BRAND24

Druhý balík kanálů, který je dostupný v podobě tzv. komerčního hacku (úmyslné prolomení platformy na propagaci některého přijímače nebo modulu) je KabelKiosk, a to na družici Atlantic Bird 2 na pozici 8 st. záp. Přesto, že se nejedná o příliš atraktivní nabídku pro tuzemského diváka, tato skutečnost rozhodně není pro provozovatele platformy pozitivní. Tentokrát jsou dostupné všechny programy, protože jsou kódovány opět v Conaxu. Atraktivní jsou zejména kanály Premiere Fussball Bundesliga, NASN Europe nebo SciFi Deutschland. Již dříve byla dostupná nabídka Canal Digital Nordic a DigitAlb.

ČTĚTE TAKÉ:
Černý týden pro satelitní platformy, prolomen další paket
Hackeři prolomili další platformu v Conaxu, albánský DigitAlb
Hackeři prolomili další platformu, Canal Digital Nordic

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).