Hlavní navigace

Petr Pobořil: Malá města jsou pro IPTV provozovatele cenná

30. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
30. 9. 2008

V posledním bloku Kulatého stolu DigiZone.cz s názvem „Kabel a IPTV, třetí vzadu?“ řekl Petr Pobořil ze společnosti Mattes AD, že malá města jsou pro IPTV provozovatele cenná, protože je tam domáčtější prostředí a služba se zde rychle zavede. IPTV je podle něj běh na dlouhou trať a nosným médiem pro budoucnost. Hlavně prý nabude atraktivity v souvislosti s interaktivitou. Debata ohledně toho, jestli nabízet 7 nebo 10 Mbps u HDTV je v současné době zbytečná podle Davida Čermáka ze společnosti Prozeta. IPTV operátoři mají podle něj jinou pozici než kabeloví operátoři. Internetoví provideři umí počítat pouze megabity a neví, jak tvořit nabídku pro klienty zajímavou.

Petr Opletal ze společnosti Rio Media, provozovatel kabelové televize FCA řekl, že jeho zákazníci se dočkají digitální kabelové sítě v průběhu příštího roku. Současné sítě vyžadují zásadní modernizaci. Telefónica O2 se divá na tzv. must carry (povinnost zařazovat nové digitální kanály do nejnižších nabídek operátorů) z trochu jiné perspektivy. Nejvyšší sledovanost je dle jeho slov pochopitelně u českých stanic. To, že máme přístup k digitální kvalitě zdarma, je pozitivní věc, řekl Michal Táborský ze společnosti Telefónica O2.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).