Hlavní navigace

Petr Dvořák: Česká MTV bude na Slovensku součástí skupiny Markíza

9. 2. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
9. 2. 2009

Hudební kanál MTV, jehož českou verzi připravuje televize Nova, bude vysílat i na Slovensku, kde se stane součástí skupiny okolo tamní nejsledovanější televize Markíza. Slovenskému deníku Sme to řekl generální ředitel Novy Petr Dvořák. V polovině roku spouštíme kanál pro mladé, na který máme licenci od MTV i pro Slovensko, kde se stane součástí skupiny Markíza, uvedl Dvořák.

K TÉMATU: Dilema CME s tematickými kanály: synergie versus značky

BRAND24

Šéf Novy vyloučil, že by na Slovensku časem měl vysílat filmový kanál Nova Cinema. Práva nakupujeme jen pro Česko, řekl. Naopak míní, že Nova Sport, která přes kabel, IPTV a satelit vysílá i na Slovensku, úspěšně atakovala vznik sportovního kanálu Slovenské televize, Trojky. Kromě olympiády se Trojce nepodařilo získat licence na důležité přenosy. Je to proto, že jsme se snažili kupovat práva i pro Slovensku na víc let dopředu, vysvětlil Dvořák.

Za nízkou sledovanost Trojky však podle Dvořáka nemůže jenom Nova Sport. Je to také o tom, jak je kanál nastavený, jakou má grafiku a marketing, míní. Slovenská televize nyní kvůli finančním problémům uvažuje o tom, že vysílání Trojky úplně pozastaví.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).