Hlavní navigace

Petr Chajda bude v Krumlově hájit zájmy analogových televizí

10. 4. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
10. 4. 2007

Ještě před měsícem byl jedním z nejdůležitějších zastánců nových digitálních televizí a členem představenstva Asociace digitálních televizí (ADT). Příští týden ale Petr Chajda, bývalý generální ředitel plnoformátové digitální televize Barrandov, vystoupí na Českokrumlovské mediální konferenci jako zástupce komerčních analogových stanic. Nový výkonný ředitel televize Prima bude hájit zájmy Primy a Novy v procesu přechodu na zemské digitální vysílání.

Ještě loni v červenci přitom Chajda v rozhovoru pro server DigiZone.cz horoval za co nejrychlejší vypnutí analogového vysílání ve velkých městech, aby si diváci museli pořídit digitální přijímače a naladili na nich kromě programů České televize, Novy a Primy také další nové komerční stanice: Konkrétně Praha by se mohla vypnout dříve. Pokud se vypne Praha, tak to je v podstatě úplně nejlepší způsob propagace digitalizace. Praha je dostatečně bohatá na to, aby si její obyvatelé pořídili set-top-boxy. Ve chvíli, kdy se vypne analogové vysílání v Praze, nebude nutná ani žádná informační kampaň od státu, protože digitální vysílání se zpropaguje samo.

BRAND24

Analogové televize Nova a Prima hodnotil Chajda z pozice generálního ředitele digitální televize Barrandov takto: Myslíme si, že současný duopol komerčních televizí neumožní lidem, aby získali takový přehled o potenciálu diverzifikace televizí, protože obě vysílají asi sedm tisíc hodin ročně. A my plus naši kolegové z nových televizí jim nabídneme násobek této cifry. Věříme, že jim nabídneme to, co jim jiné televize neukáží.

P.S.: Petr Chajda bude dnes od 13:00 hostem chatu na internetových stránkách televize Prima. Otázky mu můžete pokládat na této adrese.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).