Hlavní navigace

Markéta Pešková: Rádio Wave chce lépe mluvit než Rádio 1

13. 1. 2006
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
13. 1. 2006

Dramaturgyně nové veřejnoprávní rozhlasové stanice pro mladé, Českého rozhlasu 4 – Rádia Wave, Markéta Pešková zklidňuje výměnu názorů s konkurenčním pražským Rádiem 1. Na středeční tiskové konferenci ke startu Rádia Wave Pešková prohlásila, že ČRo 4 „nevykrádá“ ani „nekopíruje“ soukromé Rádio 1 a že tuto privátní stanici dělá „parta nadšenců, kdežto Rádio Wave bude profesionální veřejnoprávní rádio“.

Bylo to možná trochu chybně řečeno. Jsme vděčni za to, co Rádio 1 dělá a jak to dělá, ale protože my máme za sebou zázemí instituce, která má v českém éteru zcela nejlepší moderátory co se mluveného projevu týče, postavili jsme si laťku někam jinam, uvedla Pešková pro server DigiZone.cz. Je skvělé a obdivuhodné, že na Rádiu 1 pracují lidé, kteří výborně rozumí muzice, již hrají, pro nás je ale spíše důležitá kvalita mluveného slova, a to hlavně přes den. V tuto dobu je pro nás také důležitá určitá kompatibilita proudového vysílání, aby člověk, který si Rádio Wave naladil ráno, nepřeladil odpoledne a naopak.

BRAND24

Mluvenému slovu nová stanice veřejnoprávního rozhlasu věnuje 20 procent celkového vysílacího času, přičemž zpravodajství bude přebírat ze sesterského Radiožurnálu. Moje reakce na Rádio 1 byla možná vyhrocená díky diskusím, které se objevují na internetu ohledně našeho kopírování Rádia 1, což rozhodně není pravda. Tato stanice má v českém éteru své neoddiskutovatelné místo a my doufáme, že si ho tam najde i Rádio Wave. Ostatně – kdyby Rádio 1 neexistovalo, nebyla by tu od revoluce jakákoliv alternativa ke komerčnímu éteru, míní Pešková.

Více o novém okruhu ČRo v článku Startuje Český rozhlas 4 – Rádio Wave pro mladé.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).