Hlavní navigace

České peoplemetry budou speciálně měřit sledovanost televizí přes IPTV

27. 11. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
27. 11. 2008

Asociace televizních organizací (ATO), která je zadavatelem elektronického měření sledovanosti českých televizí prostřednictvím peoplemetrů, schválila speciální měření sledovanosti těchto televizí prostřednictvím televize přes pevnou linku (IPTV). Sdělila to společnost Mediaresearch, která je realizátorem tohoto měření, a peoplemetry v České republice provozuje od roku 2002.

O zahrnutí měření této technologie do českých peoplemetrů bylo rozhodnuto na základě výsledků Kontinuálního výzkumu, který mapuje vedle struktury české televizní populace zejména změny v jejím televizním chování a v její vybavenosti televizní technikou. Jeho výsledky vykazovaly dlouhodobě postupný nárůst této technologie v českých televizních domácnostech, uvedla marketingová a PR ředitelka Mediaresearch Irena Wintrová.

BRAND24

Říjnová vlna Kontinuálního výzkumu Mediaresearch zjistila, že IPTV využívá 2,8 procenta českých domácností, v září to bylo pouze 2,4 procenta. Peoplemetry tak v České republice budou zahrnovat měření pozemního, satelitního a kabelového vysílání v analogové i digitální formě a nově i IPTV, dodala Wintrová.

O navrhovaných změnách měření sledovanosti českých televizí bude úterní rozhovor serveru DigiZone.cz s Irenou Wintrovou

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).