Hlavní navigace

Pavel Zuna končí na Primě, televize po něm chtěla, aby více šetřil

18. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 5. 2009

AKTUALIZOVÁNO Televizi Prima opustí ke konci tohoto týdne šéfredaktor zpravodajství Pavel Zuna. Mluvčí stanice Jana Kocová odůvodnila jeho odchod snahou o šetření nákladů. V souvislosti se zvyšováním efektivity v období ekonomické krize se vedení televize Prima dohodlo na ukončení spolupráce s Pavlem Zunou, šéfredaktorem zpravodajství a publicistiky, a to ke dni 21. května, uvedla Kocová v krátké tiskové zprávě.

BRAND24

Zuna odchod z Primy potvrdil a několika médiím řekl, že byl vedením televize odvolán, protože odmítl ještě více šetřit na nákladech redakce zpravodajství. Vedení po mně požadovalo, aby, přestože jsem již ve zpravodajství milióny korun ušetřil, šetřil dále. To jsem považoval za nemožné, nemohl bych v tom případě garantovat kvalitu zpravodajství. Bylo mně však vedením televize řečeno, že kvalita není důležitá, důležitější jsou úspory. Přitom jsem již srazil ekonomický rozpočet ze 160 miliónů korun na nějakých 128 miliónů korun. Dál by to opravdu bylo na úkor kvality, řekl Zuna deníku Právo.

S Primou se Zuna loučí nejen jako šéfredaktor zpravodajství, ale i jako moderátor hlavních zpráv. Samozřejmě už hledáme nového šéfredaktora. O konkrétním jménu v tenhle moment nebudeme spekulovat, řekla mluvčí Primy Jana Kocová serveru Novinky.cz. Zuna nastoupil do Primy na podzim 2007, kdy televizi vedl výkonný ředitel Petr Chajda, někdejší Zunův spolužák z Vysoké školy ekonomické. Společně se pak pokusili inovovanými Zprávami TV Prima přímo konkurovat Televizním novinám na Nově. Pokus Primě nevyšel, po několika týdnech se hlavní zpravodajská relace Primy vrátila do původního času od sedmé hodiny večer.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).