Hlavní navigace

Pařízek získal další regionální televizi, RTM+ bude vysílat na celém Liberecku

19. 1. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

RTM+ je sice novou televizí, nicméně její základy stojí na bývalé regionální stanici RTM, která byla součástí Regionální sítě 1 jihočeského podnikatele Iva Brabce.

Regionální televize RTM+, která odstartovala ve druhé polovině loňského roku, už nebude na klasickou anténu zachytitelná pouze pro obyvatele části Liberce a Jablonce nad Nisou, ale ve výrazné části severních Čech. Na distribuci svého signálu už se provozovatel domluvil se společností Digital Broadcasting ostravského podnikatele Radima Pařízka. Od 1. února bude možné RTM+ naladit v multiplexu 4 ze všech vysílačů tohoto operátora v Libereckém kraji. DVB-T signál překročí i hranice tohoto regionu. Vysílač Černá Studnice je možné s venkovní anténou zachytit i v okrajových částech Prahy.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Severočeská regionální televize RTM skončila, nahradila ji nová stanice RTM+

RTM+ je sice novou televizí, nicméně její základy stojí na bývalé regionální stanici RTM, která byla součástí Regionální sítě 1 jihočeského podnikatele Iva Brabce (dříve Regionální síť 3). U proměny a významné inovace kanálu stál někdejší moderátor Partie na FTV Prima Jan Punčochář. Televize bude nyní vysílat na základě vlastní licence, kterou v pondělí provozovatel obdržel od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání. RTM+ slibuje s rozšířením vysílání celou řadu novinek. Signálu by se měli nyní dočkat například i diváci na Semilsku nebo Českolipsku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).