Hlavní navigace

Parametry nové frekvence Skylinku jsou venku

18. 3. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
18. 3. 2009

Server satCentrum dnes ráno přinesl článek s podrobnostmi o novém transpondéru satelitní platformy Skylink, který bude sloužit pro vysílání kanálů ve vysokém rozlišení. Jeho parametry už jsou tedy v tuto chvíli známé. Skylink jako první v České republice použije pro přenos normu DVB-S2 a kódování MPEG-4/AVC. Frekvence nového transpondéru Skylinku bude 12109.50 MHz, pol. H, SR 27500, FEC 9/10, modulace QPSK. TP bude mít č. 3.221.

ČTĚTE TAKÉ: Jaromír Glisník: Skylink rozšíří HDTV nabídku do několika týdnů

Podle informace satelitního webu by právě dnes měly na této frekvenci začít první testy. SatCentrum považuje dnešek za další milník v šíření digitální televize a označuje ho jako Den HD. Společnosti, které za platformou stojí, dokonce považují tento krok za tak výrazný postup v rozvoji satelitní televize, že k němu uspořádají tiskovou konferenci. Ta se bude konat v Praze 24. března v Hotelu Marriott.

BRAND24

K TÉMATU: Satelitní Skylink nabídne od dubna minimálně tři nové SD a HD kanály

Podle informaci, které má DigiZone.cz se na nový transpondér přesune vysílání Eurosportu a Novy v HD a začnou zde vysílat také programy Filmbox HD, History Channel HD a ještě nespecifikovaný kanál ve stejném rozlišení lokalizovaný do češtiny. Tyto televize pak ještě doplní simulcryptem Discovery HD z platformy Canal Digitaal. Podrobnosti o jarním rozšíření programové nabídky Skylinku jste si mohli na našem serveru přečíst v pondělí.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).