Hlavní navigace

Paradox satelitního servisního poplatku: Vlastní kartu bude mít po ČT i Prima

20. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Zákazníci CS Linku a Skylinku, kteří budou chtít sledovat bezplatně programy České televize a zároveň Primy, tuto možnost mít budou. Jedna satelitní karta jim však k tomu stačit nebude.

Servisní poplatek lucemburské společnosti M77 Group, která je provozovatelem satelitních služeb CS Link a Skylink, nebudou muset hradit diváci ani za sledování programů skupiny Prima, tedy Prima family, Prima Cool a Prima love. V tomto směru je ale jeden poměrně podstatný háček, diváci budou muset být vlastníky další satelitní karty. Společnosti FTV Prima, která je provozovatelem těchto stanic, se nepodařilo dohodnout, aby její neplacené programy a kanály České televize fungovaly z jedné karty.

K TÉMATU: ČT bude mít speciální karty pro bezplatný příjem ze satelitu Astra …

Jednání mezi M77 Group a FTV Prima vedla k tomuto výsledku. Televizní skupina bude hradit servisní poplatek provozovateli obou satelitních služeb za té podmínky, když se jí majitel satelitní karty rozhodne přeměnit na „Kartu Prima“. Po převedení na „Kartu Prima“ bude tedy nadále možné prostřednictvím této karty přijímat pouze programy vysílané a provozované společností FTV Prima, spol. s r. o., které nejsou v režimu placené televize. Formulář už Prima zveřejnila na svém webu.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Skylink a CS Link klamou zákazníky, tvrdí ČTÚ. Hrozí jim pokuta pět milionů

Zavedení servisního poplatku u CS Linku a Skylinku, který platí od 1. září tohoto roku, zvedl u jeho zákazníků s neplacenou nabídkou, jichž byla výrazná většina, velkou vlnu nevole. Podle reakcí z diskusních fór bylo dokonce patrné, že na základě tohoto kroku se dokonce někteří z nich rozhodli vrátit k pozemnímu příjmu. Na nátlak veřejnosti M77 došlo k přejmenování základního (doposud bezplatného) balíku z Gratis na Digital. Servisní poplatek řeší v několika řízeních také ČTÚ.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).