Hlavní navigace

Pacienti brněnské nemocnice musí platit za sledování televize

3. 7. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
3. 7. 2008

K velmi neobvyklému kroku se rozhodlo vedení Fakultní nemocnice v Brně. Pokud se chtějí její pacienti dívat na televizor, musí za jeho sledování zaplatit, a to deset korun za hodinu a půl. Informoval o tom server Aktuálně.cz. Vedení nemocnice se hájí tím, že byly televizory někdy zbytečně puštěné, hrály naprázdno a rušily ostatní pacienty. Mnohému osazenstvu z řad pacientů se to však nelíbí. Je to nehoráznost, už takhle musím platit za pobyt v nemocnici, řekla serveru jedna z pacientek interního oddělení.

Mluvčí ministerstva zdravotnictví Tomáš Cikrt přiznal, že počínání zařízení mu přijde sice divné, ale má na něj plné právo. Dle jeho názoru by však měly být specifikovány podmínky, za kterých pacient televizi sleduje. Nic protiprávního na tom nevidím. Sledování televize není zdravotní péčí, konstatoval Cikrt. Na skutečnost, že na počínání brněnské fakultní nemocnice není něco v pořádku, upozorňují ostatní zdravotnická zařízení v kraji. Pacienti platí pouze za nadstandardní pokoje, jinak televize jsou ve společenských místnostech, a to zadarmo, sdělila mluvčí nemocnice Milosrdných bratří Naďa Kuklínková.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).