Hlavní navigace

Otakar Černý: ČT vysílat Euro nebude

11. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
11. 2. 2008

Deník Právo přišel na konci 5. týdne tohoto roku s informací, že Česká televize jedná v současné době s televizí Prima o možnosti vysílat fotbalové Euro 2008. Informaci mu potvrdil tiskový mluvčí veřejnoprávního média Ladislav Šticha. Prima však chtěla za práva příliš mnoho, a tak se nakonec ČT s komerční dvojkou nedohodla. Včera o tom informoval server Česká média s odvoláním na kontaktní pořad s diváky na ČT4 Sport, kde byl hostem šéf sportovní redakce Otakar Černý.

ČTĚTE TAKÉ: Euro nakonec na České televizi?

Euro ČT bohužel vysílat nebude, řekl Černý. Ten se k jednání s Primou nevyjádřil, ale uvedl, že pokud by ho chtěli vysílat, tak to umí, ale ne za finančních podmínek, které bude určovat někdo jiný. Prima nabízela podle informací serveru vysílací práva za 100 milionů korun, ČT však byla ochotna zaplatit pouze šedesát. Černý dále vysvětlil, že není reálné o práva na Euro usilovat v době, kdy jsou v plném proudu např. přípravy na letošní Olympijské hry v Pekingu.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).