Hlavní navigace

Ostrý start DVB-T v Polsku se může opět posunout

20. 8. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
20. 8. 2008

Jak vyplynulo z posledního zasedání polského Úřadu pro elektronické komunikace (UKE), které se konalo 18. srpna, začátek ostrého startu DVB-T se zde může opět posunout. Je tedy možné, že první polovina roku 2009 je v ohrožení. Důvodem má být nemožnost dohodnout se na programovém obsazení prvních digitálních multiplexů, jejichž obsah kromě polské veřejnoprávní televize TVP zatím není známý. Někteří členové navrhovali např. v prvním multiplexu větší počet kanálů, než bylo možné. V kompresi MPEG-4 bych se jich sem mělo vejít přibližně sedm.

BRAND24

Podle strategie vlády by měly v prvním multiplexu objevit kanály TVN, Polsat, TV4 a TV Puls, ale např. také Kino Polska. Obsah sítě TP EmiTel zatím není znám, protože nemá prozatím žádné zájemce. Podle UKE se podařilo dohodnout prozatím pouze TVP a TV Puls. V současné době tedy dochází k přidělení kmitočtů. Ostatní provozovatelé televizního vysílání mají čas na zvážení svých záměrů. Pokud by se však ve věci nic nezměnilo, UKE spolu s Národní radou pro rozhlasové a televizní vysílání (KRRiT) vyhlásí soutěž na nové frekvence, což však ale nebude dříve než v listopadu.

Zdroj: Satkurier.pl

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).