Hlavní navigace

Ostravsko se dočkalo dalších digitálních stanic, opět z Polska

24. 3. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
24. 3. 2011

Po více než čtvrt roce se dnes dočkali televizní diváci na Ostravsku dalších digitálních stanic. Podle informace našich čtenářů v diskusním fóru byl ve večerních hodinách z polského vysílače Wisła/Skrzyczne zahájen zkušební provoz třetího terestrického multiplexu s programy Telewizje Polska na kanálu 62. Konkrétně jsou šířeny stanice TVP 1, TVP 2, TVP Info Katowice, TVP Kultura a TVP Historia.

ČTĚTE TAKÉ: Na Ostravsku začalo vysílat pět nových digitálních televizí z Polska

V současné době jde pravděpodobně pouze o zkušební provoz. Na ostro by měl totiž tento multiplex odstartovat do 31. srpna letošního roku. Podle našich čtenářů je k dispozici také elektronický programový průvodce (EPG). V současné době už tak mají diváci na Ostravsku možnost sledovat z Polska celkem deset televizních stanic v rámci DVB-T. Kromě pěti okruhů Telewizje Polska na 62. kanálu, jde o komerční subjekty Polsat, TVN, TVN 7, TV Puls a TV 4 na kanálu 38.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).