Hlavní navigace

Osekaná verze rozpočtu ČT je na webu, i když to televize původně nechtěla

25. 1. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 1. 2012

UVNITŘ TABULKA Na internetových stránkách České televize se objevila osekaná verze rozpočtu ČT pro letošní rok. Stručné tabulky obsahují základní položky nákladů a výnosů a také plánovaných investic. Celkově má ČT letos hospodařit s 6,97 miliardami korun, jak jí už 11. ledna na veřejném zasedání schválila Rada ČT. Necelou půlmiliardu korun ale televize použije z peněz, které získala dříve do fondu televizního poplatku (a odmítá jej označovat za „rezervní“).

K TÉMATU: Radní Mezuláník: Rozpočet ČT pro letošní rok je výrazně deficitní

Ze zveřejněných tabulek vyplývá, že ČT letos plánuje na programech ČT 2 a ČT 4 prodat reklamu v celkovém objemu 65 milionů korun (na ČT 1 a ČT 24 jsou reklama a teleshopping zakázané od loňského října). Na mzdách a zaměstnaneckém pojištění ČT letos vyplatí 1,68 miliardy korun. Celkové investice Kavčích hor letos dosáhnou 580 milionů korun, z toho 45 milionů půjde na výstavbu nového televizního studia v Brně. Stejně vysokou částku chce ČT na investice uvolnit z fondu televizního poplatku.

ČTĚTE TAKÉ: Nová ministryně kultury Hanáková by snížila rozpočet České televize

BRAND24

ČT se původně zveřejnění rozpočtu bránila, podle jejího generálního ředitele Petra Dvořáka k tomu nebyl žádný důvod. Proti se ale postavil předseda Rady ČT Milan Uhde. Televize nejprve argumentovala tím, že jednotlivé položky rozpočtu se mohou ještě měnit a bez souvislostí se mohou vykládat různě. Nakonec se ale na webu objevila jen opravdu omezení základní verze rozpočtu, z níž nelze prakticky nic vyčíst.

Zdroj: Česká televize

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).