Hlavní navigace

Operátor satelitního Skylinku zvýšil kapacitu kvůli novým programům

29. 9. 2008
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
29. 9. 2008

Provozovatel satelitní služby Skylink, slovenská společnost Towercom, si pronajala další transpondér od satelitní společnosti SES Astra. Jedná se o další kapacitu na družici Astra 1E na pozici 23,5 stupně východně, z níž již Skylink vysílá jako pro diváky na Slovensku, tak v České republice. K českým divákům se ale signál z této družice dostává v podobě služby společnosti Trade&Technology, která se od středy 1. října rovněž přejmenuje na Skylink.

K TÉMATU: Satelitní Skylink by měl nabídnout jednu kartu pro obě republiky

Towercom a česká společnost TradeTec, na níž od října převede veškeré své aktivity firma Trade&Technology, využijí dodatečnou kapacitu pro domácí a zahraniční televizní programy včetně kanálů ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Od středy 1. října takto divákům v České republice nabídnou televizi Nova v HD kvalitě. Dalšími programy ve vysokém rozlišení v české nabídce Skylinku by měly být stanice Brava HDTV (původní nizozemský kulturní kanál) a Eurosport HD (v češtině).

Trhy ve střední a východní Evropě neustále vykazují silnou poptávku a dynamický vývoj, konstatuje Alexander Oudendijk, obchodní ředitel SES Astra. Naše pozice 23,5 stupně východní délky využívá tento trend a stává se tak hlavní volbou pro vysílací společnosti v tomto regionu. Důkazem toho je i nová smlouva se společností Towercom, která je jedním z nejprogresiv­nějších operátorů telekomunikačních a televizních služeb na Slovensku.

BRAND24

Podle Romana Fischera, předsedy představenstva společnosti Towercom, představují satelitní systémy Astra silnou základnu, která umožňuje firmě rozšířit její nabídku na trhu střední a východní Evropy. Smlouva uzavřená se SES Astra o poskytnutí nové kapacity nám umožňuje začlenit naše programy mezi atraktivní kanály, a to ve standardním i vysokém rozlišení HD. Dále nám dovoluje kombinovat nabídku s velkým výběrem mezinárodních nekódovaných kanálů, které lze příjmat prostřednictvím satelitu ASTRA na pozici 19,2 stupně východní délky pomocí jednoduchého zařízení pro duální příjem, dodal Fischer.

Skylink začne novou kapacitu na družici Astra 1E využívat v neděli 5. října. Jedním z programů, který využije nový trandpondér této satelitní služby, bude nový slovenský filmový kanál Joj Plus, první tematická stanice druhé nejsledovanější slovenské komerční televize Joj.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).