Hlavní navigace

Olympijské hry v HD nekódovaně na satelitu? Známe podrobnosti

25. 1. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 1. 2010

UVNITŘ PDF PŘÍRUČKA Německá veřejnoprávní televize ZDF poskytla serveru DigiZone.cz dvaačtyřicetis­tránkový PDF dokument, ve kterém najdou zájemci veškeré informace o chystaných olympijských hrách v kanadském Vancouveru včetně technické specifikace vysílání. Brožura obsahuje i kompletní rozpisy jednotlivých disciplín na kanálech Erste a ZDF.

DOKUMENT: OH Vancouver 2010 na Das Erste a ZDF (PDF – německy, 4 MB)

Při této příležitosti obě stanice zahájí ostrý start ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV). Program bude šířen v kvalitě 720p/50. Testy totiž ukázaly, že pro ploché moderní zobrazovače jde o lepší volbu než 1080i/25. Nutností pro příjem kanálů Erste a ZDF v HDTV bude pochopitelně odpovídající set-top-box a patřičný zobrazovač. Oba programy přinesou svým divákům pochopitelně obraz v nativním, tedy klasickém HD rozlišení.

K TÉMATU: ZDF HD bude od 14. února volně na satelitní pozici 19,2 stupně východně

Na Erste HD se bude vysílání dělit na tři bloky – od osmnácti hodin do jedné hodiny ranní, od jedné hodiny do přibližně devíti hodin a od devíti do dvanácti hodin. Hlavní pozornost se však zaměří na první blok, který nabídne živé přenosy a olympijské studio přímo z místa s pohledem na hory. Vysílání na ZDF bude vypadat trochu jinak. Olympiáda bude dělené na dva bloky – 18–9 hodin (OH živě), 10.03–13 hodin (OH Extra – to nej, záznamy, rozhovory, reportáže).

NEPŘEHLÉDNĚTE: ZOH 2010 Vancouver: Co chystá Česká televize, STV a Eurosport?

BRAND24

Řečí čísel – Erste HD nabídne celkem 115 hodin živých přenosů, 25 hodin resumé a 25 hodin magazínu a zpravodajství, ZDF HD pak živě 106 hodin sportovních zážitků, 24 hodin resumé a stejně jako první kanál 25 hodin magazín a zpravodajství.

Za vyřízení korespondence s německou ZDF děkuje DigiZone.cz externistovi Jakubu Melínovi.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).