Hlavní navigace

Olympiáda se maximálně prolne také do vysílání ČT 24, slibuje Milan Fridrich

2. 2. 2010
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

 Autor: 115393
2. 2. 2010

UVNITŘ PRŮVODCE ZOH V PDF Ředitel zpravodajství České televize Milan Fridrich dnes na konferenci k ZOH Vancouver 2010 řekl, že co se týká zpravodajství, dojde k maximálnímu možnému prolnutí veřejnoprávních stanic s kanálem ČT 24. Zpravodajství chce maximálně podpořit nejen olympiádu, ale i vysílání relací. Diváci Studia 6 dostanou ty nejaktuálnější informace přímo z Vancouveru, konstatoval Fridrich.

Plocha, na které budeme pracovat ve Vancouveru, bude přibližně stonásobně menší, než mají k dispozici Němci, ale chceme našim divákům nabídnout stejně kvalitní servis, řekl generální ředitel ČT Jiří Janeček. Devět našich členů bude přímo ve Whistleru a odtamtud budou materiály distribuovány kabelem do Vancouveru nebo přímo prostřednictvím internetu do Prahy, doplnil šéfdramaturg olympijského vysílání Vladimír Drbohlav.

DOKUMENT: Presskit České televize k ZOH Vancouver 2010 (PDF, 31 MB)

Co se týká komentátorů, mohou se diváci těšit například na Roberta Zárubu nebo Petra Vichnara, spolukomentátorem bude mimo jiné i Kateřina Neumannová. Na Dvojce by mělo být to nejlepší z Her a na Čtyřce bude takový adrenalinový program. Reprízový program je velmi důležitý, protože díky časovému posunu přijdeme o velkou část diváctva. Celá řada věcí proběhne v době, kdy lidé budou spát, proto chceme na ČT 4 nabídnout to nejdůležitější ze záznamu, konstatoval Záruba.

BRAND24

Na internetu by měli diváci najít výsledkový servis i pravidelně aktualizovaný program. Srdce portálu budou videa, která kromě nejzajímavějších přenosů nabídnou také šíření ČT 2 a ČT 4 a dalších šest streamů. Půjde o televizní kvalitu a jeden kanál nabídne dokonce rozlišení 720p. Vysílání budou moci sledovat zájemci pouze v České republice. Portál je už v tuto chvíli dostupný na adrese www.zoh.cz. Další informace budou k dispozici pro diváky též na teletextových stránkách.

VŠE O OH VANCOUVER 2010 NA SERVERU DIGIZONE.CZ:
ZOH 2010 Vancouver: Co chystá Česká televize, STV a Eurosport?
Olympiáda v HD? Živě z ČT 2, záznamy z ČT 4, říká šéf techniky České televize
Kde všude budete moci sledovat ZOH 2010 ve vysokém rozlišení?

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).