Hlavní navigace

Odstartovalo Rádio Junior, dětský okruh Českého rozhlasu. Zatím je na internetu

1. 11. 2012
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

UVNITŘ FOTO Dětské vysílání plné pohádek, básniček, říkadel a veselých písniček začíná každý všední den v 6:30 a končí ve 21:00 hod. O víkendu se začátek vysílání posouvá na osmou ranní.

Dětský program Rádio Junior dnes oficiálně odstartoval pod hlavičkou veřejnoprávního Českého rozhlasu. Stanice vysílá přes internet, každý všední den ho ale lze od 19 hodin slyšet i na celoplošném okruhu Český rozhlas 2 – Praha, označovaného jako Dvojka. “Webové rádio zprostředkuje dětem, dospělým i učitelům bohatou nabídku rozhlasového archivu. Na programu jsou pravidelné pohádky, básničky, říkadla i veselé písničky,” sdělil mluvčí rozhlasu Jakub Čížek.

K TÉMATU: Dětské Rádio Junior startuje 3. září. Český rozhlas mu dá prostor i na Dvojce

Stanice vysílá každý všední den od 6:30 do 21:00 hod. na adrese www.radiojunior.cz. O víkendu se začátek vysílání posouvá na osmou hodinu ranní. “Ranním vysíláním provází víla Budínka, která dětem pomůže se vstáváním. Během dne budou alternovat nejrůznější pohádky, hry a četba pro mládež i moderované bloky. Každý všední den a v sobotu se v 19 hodin stream přepne na vysílací blok na Dvojce Českého rozhlasu,” dodal Čížek.

ČTĚTE TAKÉ: Také Český rozhlas už připravuje dětskou stanici, registroval si Rádio Junior

Rádio Junior také nabídne novou původní tvorbu zaměřenou na různé věkové kategorie dětí.
Během listopadu představí víla Budínka své Notováníčko – písničky pro děti trochu jinak, Zora Jandová, vedoucí Tvůrčí skupiny ČRo pro děti a mládež, uvede novinku Desetiminutovka aneb Čím omráčíte učitele. „Název vystihuje všechno. Chceme přes různé překvapující zajímavosti dovést děti k opravdovému zájmu o daný problém nebo téma, respektive rozšířit jejich obecné znalosti,” uvedla.

BRAND24

NAPSALI JSME: Dětské vysílání Českého rozhlasu inovovalo internetovou stránku Webík pro nejmenší

Moderátoři Tomáš Vacek a Jiří Kohout pomůžou jako poškoláci Venda a Fráňa zvládnout např. nástrahy pravopisu nebo vymyslet jednoduché mnemotechnické pomůcky pro snadnější učení. Původní interneotvý stream Rádio Junior Mini změnil název na „Rádio Junior Písničky“. Vysílá pro nejmenší děti a rodiče jim ho mohou pustit z Webíku, dětského portálu ČRo. Nabízí nepřeberné množství původní české hudební tvorby pro děti: lidové písničky, písničky z pohádek a další.


Zdroj: Český rozhlas

Internetový rozcestník Rádia Junior, který vede na Webík pro nejmenší a webové Rádio Junior

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).