Hlavní navigace

Odstartovala východočeská televize V1. Podívejte se na její první minuty

10. 9. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ VIDEO Televize V1 nabídne ve svém vysílání aktuální zpravodajství z tohoto kraje, diváci se mohou těšit i na atraktivní dokumenty BBC a nebudou chybět ani pořady někdejší Top TV.

Přesně podle plánu a naprosto bez problémů. Právě takto proběhl včera úderem osmnácté hodiny start nové východočeské televize V1, kterou mohou naladit diváci pozemně v multiplexu 3 z vysílačů Liberec – Ještěd, Trutnov – Černá hora a Pardubice – Krásné. První tváří stanice, jež diváky přivítala u televizních obrazovek, byla moderátorka zpráv Pavla Kindernayová. Zajímavostí tohoto programu je, že zpravodajství bude vysílat živě a nerotuje pouze aktualizovanou půlhodinovou smyčku, jako je tomu například u Jihočeské televize nebo kanálu Zak TV.

K TÉMATU: Východočeská televize V1 odstartuje 9. září, nabídne dokumenty BBC. Od RTA?

Televize měla v rámci zpravodajství zdravici a přání od významné osobnosti kulturního života v České republice – kardinála Dominika Duky. Chtěl bych vám popřát, abyste skutečně byli televizí, která pravdivě, rychle, ale také i o dobrých věcech povzbuzuje naše občany a do jisté míry jim dá hodnotu, aby se dozvěděli, že ne všechno se děje špatně, a že je také mnoho věci, které poctiví lidé dokáží vytvořit a je to pro radost všem, uvedl Duka. Prvním příspěvkem, který v rámci zpravodajství televize odvysílala, byla reportáž o letecké show CIAF 2012. Z té se přihlásila známá reportérka Eva Myšíková.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Diváci vybrali název pro novou Východočeskou televizi. Bude se jmenovat V1

V1 si také nenechala ujít možnost, aby ve vysílání představila svého generálního ředitele Romana Švece. Ten promluvil o nejbližších plánech stanice. Chceme klást důraz na živé zpravodajství. Živé zprávy, živé zpravodajství, by měly být každý den v osmnáct hodin, měly by být pravidelně aktualizované, měly by být nestranné a velmi rychlé by měly přinášet dění z celého našeho kraje, uvedl Švec, který zároveň bez váhání odmítl, že by se televize snažila manipulovat například veřejným míněním a ovlivňovala situaci na tamní politické scéně. V říjnu by měla televize spustit nový dokrývač ve Svitavách.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).