Hlavní navigace

Odstartoval Eurosport HD, sledujte jeho nekódované vysílání

25. 5. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
25. 5. 2008

Máte možnost přijímat signál z pozice 13 st. východně a k tomu vlastníte satelitní HDTV set-top-box? Pak by vám nemělo uniknout nekódované vysílání Eurosportu ve vysokém rozlišení z družice Hotbird. Panevropský sportovní kanál odstartoval v tomto formátu právě dnes pří příležitosti zahájení tenisového turnaje Roland Garros. Eurosport HD vysílá shodný obsah jako Eurosport, ale ve Full HD formátu. Nejsou však takto přenášené všechny přenosy a události, ale pouze některé z nich. Tehdy je v pravém dolním rohu označení FULL HD. K dispozici je anglická jazyková stopa.

ROZHOVOR: Václav Mozer: Jednání o vstupu Eurosportu HD na satelit probíhají

Panevropský sportovní kanál Eurosport odstartuje ve vysokém rozlišení také v České republice (tedy s lokální jazykovou stopou), ale doposud zatím není přesně jisté, kde se jeho vysílání objeví. Serveru DigiZone.cz to nedávno řekl marketingový manažer společnosti Chello Zone Václav Mozer, která program v České republice mediálně zastupuje, s tím, že probíhá poslední dolaďování smluv. Kanál by se však měl objevit u největších kabelových operátorů, jakými jsou UPC a SELF servis a také v IPTV (Mattes AD). Jejich kompletní seznam bude k dispozici před začátkem Eura.

K TÉMATU: Eurosport od 25. května v HD verzi pro celou Evropu

BRAND24

Sport ve vysokém rozlišení je naprosto velkolepý zážitek. Všem sportovním fanouškům přináší zcela nový rozměr při sledování sportovních přenosů, obzvláště těch, které jsou vysílány živě. Pro Eurosport jako nejrozšířenější sportovní televizní kanál v Evropě a specialistu na živé vysílání velkých mezinárodních sportovních událostí, je přirozeným krokem, obohatit televizní nabídku o vysílání ve vysokém rozlišení, řekl při této příležitosti předseda skupiny Eurosport Laurent-Eric Le Lay.

Parametry příjmu: Hotbird (13 st. východně), 11278/V, SR 27500, FEC 2/3, DVB-S2, 8PSK, kódování žádné (FTA)

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).