Hlavní navigace

Za týden se v Plzni uskuteční odborný seminář k digitalizaci, registrujte se

20. 5. 2009
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
20. 5. 2009

AKTUALIZOVÁNO – Národní koordinační skupina společně s Českými Radiokomunikacemi pořádají v Plzni odborný seminář pro společnosti zabývající se televizními anténními systémy. Cílem je upozornit odborníky na nejčastější komplikace a předat zkušenosti s vypnutím analogového vysílání v Praze.

Seminář pro Plzeňsko se uskuteční 28. května a naváže na obdobný seminář pořádaný v lednu 2009. Dnešním dnem byla zahájena registrace pro účastníky. Počet míst není omezen, jde jen o informaci pro pořadatele semináře, aby byl na eventuelní počet lidí připraven. Pokud máte zájem o účast, pošlete mail na adresu krhankova@bpo­int.cz.

BRAND24

Územní oblast Plzeň bude druhou oblastí ČR, kde dojde k úplnému vypnutí analogového vysílání. 30. září by se měl odmlčet vysílač Krašov. „Cílem semináře je s několikaměsíčním předstihem upozornit odborníky na nejčastější komplikace, které digitalizace televizního vysílání přináší,“ uvedl v tiskové zprávě národní koordinátor Zdeněk Duspiva.

Seminář se uskuteční příští čtvrtek 28. května 2009 od 10:00 hodin v konferenčním sále hotelu Purkmistr Pivovarský dvůr Plzeň na adrese Selská náves 21/2, 326 00 Plzeň. „Odborné semináře jsou součástí komplexní informační kampaně k přechodu na digitální televizní vysílání. Jednotlivé prvky kampaně se už dnes zaměřují na Plzeňsko,“ dodal Rostislav Starý, tiskový mluvčí projektu digitalizace televizního vysílání.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor byl šéfredaktorem severu Digitálně.tv, oficiálního státního informačního webu k přechodu na digitální televizní vysílání. V minulosti vedl internetové deníky RadioTV.cz a RadioTV.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).