Hlavní navigace

Od zítřka bude vysílat multiplex A z Cukráku a ze Strahova

9. 9. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 322915
9. 9. 2008

Pražský multiplex A, přechodná digitální síť, v níž na kanálu 25 z vysílače Žižkov vysílají programy České televize, Českého rozhlasu a televize Nova, se od zítřka dočasně přesune na náhradní vysílač na Strahově. Finální plán nepočítá po dobu výměny antény na vysílači Praha-město se zvýšením výkonu na vysílači Cukrák. Vysílač Strahov bude vysílat přibližně stejným výkonem jako vysílač Praha-město, sdělila minulý týden našemu serveru tisková mluvčí Českých Radiokomunikací Marie Fianová. Důvodem k tomuto kroku je plánovaná úprava anténních systémů na žižkovském vysílači, která vyvrcholí začátkem října výměnou hlavních antén, při níž bude asistovat vrtulník Kamov K-32. Vysílací kanál multiplexu A se nezmění.

Podrobnosti o celé akci si můžete přečíst v článku s názvem Pražský multiplex A se přestěhuje ze Žižkova na Strahov, který jsme zveřejnili na DigiZone.cz v pátek.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).