Hlavní navigace

Od půlnoci bude část východních Čech bez signálu DVB-T, odmlčí se vysílač Krásné

7. 11. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

České Radiokomunikace naplánovaly od půlnoci do šesté hodiny ranní výluku televizního vysílání na Krásném, nepůjdou multiplexy 1, 2 a 3. Na čtyři hodiny se odmlčí i rádia.

Bez signálu zemské digitální televize budou ode dnešní půlnoci až do zítřejších šesti hodin ráno ti diváci ve východních Čechách, kteří přijímají signál z vysílače Krásné na Pardubicku. České Radiokomunikace na tuto dobu naplánovaly jeho výluku kvůli pravidelné údržbě. Od půlnoci tak nebude možné naladit multiplex 1 s programy České televize a Českého rozhlasu na kanálu 32, multiplex 2 s programy Novy, Primy a Barrandova na kanálu 39 a multiplex 3 s programy Prima love, Óčko, Východočeské televize V1 a Pětka na kanálu 34.

Hodinu po půlnoci se na Krásném odmlčí i veškeré rozhlasové vysílání. Až do páté ranní tak nebude možné z tohoto vysílače přijímat Český rozhlas 2 – Prahu (Dvojku) na frekvenci 100,1 MHz, Český rozhlas Pardubice na frekvenci 104,7 MHz, Rádio Impuls na frekvenci 106,0 MHz, Frekvenci 1 na frekvenci 97,4 MHz a Rádio Blaník Východní Čechy na frekvenci 93,9 MHz.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).