Hlavní navigace

Óčko má licenci pro druhý kanál Óčko Hity. Start plánuje na červen v DVB-T

12. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

AKTUALIZOVÁNO – V podstatě však jde o první program, k němuž má provozovatel Óčko řádnou licenci pro vysílání v sítích DVB-T. Dosavadní Óčko vysílá jako převzatý program ze satelitu.

Vysílací licenci pro druhý televizní kanál získal provozovatel hudební televize Óčko, společnost Stanice O vlastněná vydavatelstvím Mafra. Program Óčko Hity bude moci vysílat celoplošně z pozemních digitálních vysílačů v následujících dvanácti letech. V podstatě však jde o první stanici Óčka, která má řádnou licenci pro vysílání v DVB-T. Stávající Óčko má totiž pouze oprávnění pro vysílání v kabelu a na satelitu, v celoplošném pozemním multiplexu 3 vysílá jako program převzatý z těchto platforem.

K TÉMATU: Óčko chystá druhý televizní kanál: tematicky zaměřené Óčko Hity nebo Óčko Retro

BRAND24

Rada pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) v oficiálním oznámení o udělení licence Óčku Hity neupřesňuje zaměření nové stanice. Podle tiskové zprávy RRTV půjde o “hudební kanál” s rozsahem vysílání 24 hodin denně. Generální ředitel Óčka Štěpán Wolde serveru DigiZone.cz řekl, že Óčko Hity by se měla zaměřil na hudbu 70., 80. a první poloviny 90. let, kterou nynější Óčko vysílá pouze večer. „Zatím není jisté, zda bude vysílat skutečně pod názvem Óčko Hity,“ dodal.

Start nového kanálu plánuje Óčko na letošní červen. „Chtěli bychom, aby se objevila v rámci pilotního vysílání v některé z DVB-T sítí a po nějaké době si vyhodnotíme, zda nám dává toto vysílání smysl, nebo bude jen v kabelu a na satelitu,“ dodal Wolde. Ohledně konkrétního multiplexu, v němž by se Óčko Hity mělo objevit, není podle ředitele stanice zatím jasno. „Intenzivně vyjednáváme,“ dodal s tím, že další informace Óčko poskytne dnes nebo v pondělí prostřednictvím tiskové zprávy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).