Hlavní navigace

Óčko odstartovalo se zpožděním vysílání v mobilním telefonu iPhone

14. 6. 2010
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
14. 6. 2010

Vysílání prostřednictvím mobilního telefonu iPhone spustila o tomto víkendu, konkrétně v sobotu, hudební televize Óčko. Server DigiZone.cz o tom informoval technický ředitel stanice Lukáš Hnilička. Stalo se tak přibližně o deset dní později, než se plánovalo. Původně mělo být on-line vysílání dostupné již od 1. června, ale kanál čekal na schválení od společnosti Apple.

K TÉMATU: Óčko spouští od června on-line vysílání pro telefony iPhone

Podle Hniličky je vysílání zajímavé tím, že krátce poté, co se na iPhonu spustí, se automaticky přepne do obrazové kvality, která nejvíce vyhovuje danému připojení. Je tedy možné se pohybovat od GPRS a EDGE, přes WiFi až po nejmodernější způsob přenosu dat – síť 3G. Zájemce může Óčko nejen sledovat, ale také ho poslouchat. Tuto možnost je možné vybrat hned po spuštění aplikace. Přesto, že se hovořilo o možném zpoplatnění aplikace, televize o něm prozatím neuvažuje. K dispozici je také elektronický programový průvodce (EPG).

ČTĚTE TAKÉ: Jak funguje vysílání zpravodajských televizí na iPhonu

BRAND24

Kromě hudební televize Óčko je prostřednictvím mobilního telefonu iPhone dostupný českému divákovi také zpravodajský kanál Z1, do budoucna se chystá k tomuto kroku také plnoformátová digitální televize Barrandov. Prostřednictvím mobilních telefonů nabízí své pořady také lifestylová televize Public, která využívá jiné technologie. V iPhonu je však dostupné on-line vysílání stanic Českého rozhlasu. Zpravodajská televize ČT 24 přes tento telefon svůj signál nešíří. Nabízí přes něj „pouze“ zpravodajství svého portálu, Otázky Václava Moravce a Hyde Park.

Aplikaci OCKO Music TV live si můžete stáhnout například prostřednictvím iTunes, kde najdete i její náhledy.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).