Hlavní navigace

Óčko Gold startuje v DVB-T, kabelu a IPTV. Na satelitu ho prozatím nenajdete

1. 6. 2013
Doba čtení: 5 minut

Sdílet

TÝDENNÍ REVIZE – Provozovatel televize se zatím na šíření prostřednictvím družice s žádným operátorem nedohodl. Diváci si tedy budou na něj muset nějakou dobu počkat.

V DVB-T startuje už druhý hudební retro kanál

Hudební televize Óčko dostává k dnešnímu dni prvního sourozence. Diváci si budou moci na svých televizích naladit novou stanici Óčko Gold. Jak již z názvu programu vyplývá, zaměří se na takzvané zlaté hity, konkrétně na ty z let šedesátých až devadesátých minulého století. Přímým konkurentem tohoto programu tak bude kanál Retro Music Television. Óčko Gold, které si svůj start naplánovalo na šestou hodinu ranní, je dostupné prostřednictvím pozemního digitálního vysílání v multiplexu 3 společnosti Czech Digital Group (CDG), v kabelových rozvodech (UPC Česká republika) a také IPTV (O2TV od Telefóniky Czech Republic).

Jak to bude s šířením signálu prostřednictvím satelitu? O distribuci signálu prostřednictvím družice jsme prozatím nejednali. Uvidíme, zdali bude chtít některý z operátorů zařadit novou stanici do své nabídky, uvedl pro DigiZone.cz technický ředitel Óčka Lukáš Hnilička. První hudební kanál už je šířen v nekódované podobě prostřednictvím satelitní pozice 23,5 stupně východně, je tak dostupný i klientům operátorů Skylink, CS Link a T-Mobile televize. Na pozici 1 stupeň západně je signál v nabídkách služeb Digi TVfreeSAT by UPC Direct kódován. V dohledné době chce společnost Mafra Media spustit i třetí kanál, na minoritní žánry určené Óčko Expres.

Jan Potůček:Óčko začalo vysílat promo spoty na Óčko Gold, odhalilo grafiku nové televize

Jan Potůček:Óčko Hity se může přejmenovat na Óčko Gold. Odstartuje už zítra v multiplexu 3

Lukáš Polák:Kabelovka od UPC zařadí od června do nabídky kromě Óčka Gold i Fajn Rock TV

Satellite BG, partner Skylinku, zkrachoval

Ekonomické problémybulharskéhosatelit­níhooperátora Satellite BG, který na pozici 23,5 stupně východně dlouhodobě spolupracoval seSkylinkem, ve středu vyvrcholily v to, že její provozovatel ohlásilna svých webových stránkách ukončení veškerých služeb.Vážení zákazníci, od počátku jsme se snažili poskytovat vysoce kvalitní televizní vysílání a přinést do Bulharska jedinečnou programovou nabídku. Hospodářská krize bohužel vede k tomu, že jsme byli nuceni zhodnotit naše aktivity a učinit těžké rozhodnutí, kterým je ukončení našich služeb k 31. květnu,uvedl operátor. Zákazníci operátora, kteří chtějí nadále služby využívat, se musí obrátit na tamní společnost Vivacom. Ta však programy nabízí na jiné satelitní pozici.

A jak se tato skutečnost dotkne zákazníků satelitní služby Skylink, která od Satellite BG přebírala řadu programů v HD rozlišení? O balíček Mixbox, který obsahuje například stanice Fashionbox HD, Docubox HD, Fashionbox HD, trojici EroX HD a některé další, se zákazníci bát nemusí.Společnost SPI International už v tuto chvíli našla řešení a budeme nadále pokračovat v distribuci našich programů kapacitě 23,5 stupně východně. V současné době jsme před podepsáním smlouvy na šíření stanic,uvedl pro DigiZone.cz obchodní a marketingový manažer SPI International pro střední a východní Evropu Adrian Gumulák.

Lukáš Polák:Obavy se vyplnily: Operátor Satellite BG, partner Skylinku, k 31. květnu skončí

Lukáš Polák:EroXy HD a další programy od SPI International ve Skylinku čeká přeladění

Zatím posledním kanálem, který společnost SPI International spustila, byl včera hudební 360 TuneBox

Přes kapacitu Satellite BG je šířen i nový hudební kanál 360 TuneBox

Nova připravuje „placené DVB-T“

Vlastní přijímače pro sledování pozemní televize připravuje v České republice společnost CME, majitel televize Nova. Informuje o tom server Broadband TV News. Set-top-boxy by měly být hybridní a mají zároveň umožnit přístup k videotéce Voyo.cz, což je jejich hlavní účel. V ní Nova nabízí veškerou svou původní tvorbu a také vybrané filmy a seriály. Společnost nedávno podepsala smlouvu se Sony Pictures, což obsah její videotéky rozšířilo o stovky nových titulů. O přípravě služby Voyo DTT promluvil jako první oficiálně generální ředitel chorvatské Nova TV Dražen Mavrić.

Právě v Chorvatsku už placené Voyo (pod názvem Oyo) v rámci pozemního vysílání funguje. Po prvním měsíci a půl provozu se službě podařilo získat před deset tisíc zákazníků. V České republice má podle poslední hospodářských výsledků tato videotéka 26 500 zákazníků a pravidelně pomalu roste. Například na konci loňského roku si ji předplácelo 22 500 klientů. Na chystanou službu Voyo DTTupozornil server DigiZone.cz už loni, když objevil tiskovou zprávu britské společnosti Motive Television Services Ltd, která má být technickým operátorem této platformy.

Lukáš Polák:Šéf chorvatské Nova TV: CME připravuje v Česku vlastní boxy pro pozemní televizi


Zdroj: LG Electronics

Videotéka Voyo míří i do pozemního vysílání. Veškeré podrobnosti jsou ale zahaleny rouškou tajemství.

Stručně

Telekomunikační operátor Digital Broadcasting v pátek významně rozšířil pokrytí svým zemským multiplexem 4, v němž jsou šířeny programyNova HDFandaSmíchovTelka a TV Pohoda. Jak sdělil serveru DigiZone.cz jeho jednatel Radim Pařízek, společnost přesunula svůj vysílač z lokality Karlovy Vary – Všeborovice na západočeský Klínovec.

Lukáš Polák:Nova HD a Fanda zlepšili v západních Čechách pokrytí, multiplex 4 vysílá nově z Klínovce

V naprosté tichosti se podařilo připravit společnosti SPI International pro mezinárodní distribuci nový hudební kanál 360 TuneBox. Ten je od čtvrtka dostupný také v České republice a na Slovensku, a to prostřednictvím satelitní služ­bySkylink.

Lukáš Polák:V Česku a na Slovensku startuje nový hudební kanál 360 TuneBox v HD rozlišení

Lukáš Polák:Startem TuneBoxu spouštění nových HD kanálů od SPI International nekončí

Německý veřejnoprávní Kinder Kanal (KiKa) byl hlavním vzorem při sestavování koncepce dětského kanáluČeské televize, který zahájí vysílání v sobotu 31. srpna prostřednitcvím pozemní Regionální sítě 7,satelitu a kabelové televize. Na semináři o ČT :D, který proběhl na mezinárodním festivalu filmů pro děti a mládež ve Zlíně, to ve středu řekl generální ředitel ČT Petr Dvořák.

Jan Potůček:Kavčí hory se při přípravě ČT :D inspirovaly hlavně od německého Kinder Kanalu


Foto: Ondřej Hošt, DigiZone.cz

Stejně jako Jiří Janeček před lety spouštěl kanály ČT 24 a ČT 4 (pozdější ČT Sport), přichází nyní na řadu ČT :D a ČT art v podání Petra Dvořáka.

Nová celoplošná staniceActive TV, která ostré vysílání zahájí pravděpodobně ve druhé polovině příštího měsíce, se kromě zemskéhomultiplexu 3 objeví také nasatelitu. Vyplývá to z informací, které má k dispozici server DigiZone.cz.

Lukáš Polák:Nová česká stanice Active TV bude vysílat i na satelitu, RRTV žádá o licenci

Status povinně šířeného programu chce získatRegionálnítelevize CZ. Její provozovatel kvůli tomu již podal oficiální žádost k Radě pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV).

Jan Potůček:Regionálnítelevize CZ oficiálně žádá o uznání statusu povinně šířeného programu

Další programové změny ve svém vysílání provede od 1. června plnoformátovátelevize Barrandov. Programový ředitelPetr Lesák konkrétně upravil schéma od přibližně páté hodiny odpolední až do osmé večerní. O pár dní později z programových plánů vyplynulo, že na později posunula i investigativní pořad Radka Johna Bez cenzury. Místo něho se objeví ve vysílání nová talk show s Františkem Ringo Čechem.

BRAND24

Lukáš Polák:TV Barrandov prodlouží Animáčka, z vysílání úplně vyřadí Prominenty

Lukáš Polák:TV Barrandov nasadí novou talk show s Františkem Ringo Čechem, Johna odsune

Nejzásadnější událost tohoto týdne byla (je)?

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).