Hlavní navigace

Óčko finišuje přípravy na spuštění hybridního vysílání na satelitu Astra

17. 9. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Televize v současné době nabízí prostřednictvím technologie HbbTV jednoduchý chat a on-line obchod s hudbou. Hlavním lákadlem je živý stream hudebního kanálu Óčko Expres.

Hudební televize Óčko spustí v následujících hodinách, maximálně dnech, hybridní vysílání HbbTV prostřednictvím satelitní pozice 23,5 stupně východně, družice Astra 3B. Po pozemním vysílání v multiplexu 3 a mimo jiné kabelové síti společnosti UPC Česká republika tak půjde o další distribuční kanál, kde bude tato technologie spojující v sobě svět klasické televize a internetu dostupná. Na kanálech Óčko Gold a Óčko Expres v tuto chvíli hybridní vysílání dostupné není, do budoucna se to však může změnit. Zvláště na první zmíněné stanici by ale byly vzhledem k jeho zaměření jiné aplikace než u hlavního Óčka.

BRAND24

K TÉMATU: Óčko řeší s techniky SES nasazení hybridního vysílání na satelitu Astra

Óčko v současné době nabízí prostřednictvím technologie HbbTV jednoduchý chat a on-line obchod s hudbou. Hlavním lákadlem je živý stream hudebního kanálu Óčko Expres. Díky zapojení hybridního vysílání na pozici 23,5 stupně východně se tak tento kanál dostane i na satelit. K využívání hybridního vysílání je zapotřebí přijímač s podporou standardu HbbTV a jeho připojení k internetu. Ze stanic, které ho dále využívají, jde o Českou televizi a kabelové kanály Regiony+ a HD+. Letos na podzim technologii nasadí i televizní skupina Prima. Ta by na něm v budoucnu mohla provozovat například svou videoslužbu Prima Play.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).