Hlavní navigace

Óčko Expres HD lze pozemní cestou sledovat i v Plzni, v Regionální síti 1

15. 8. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

UVNITŘ MAPA POKRYTÍ – Zařazení programu serveru DigiZone.cz potvrdil provozovatel multiplexu Ivo Brabec.Óčko Expres HD vysílá na kanálu 37 z lokality Košutka.

Nejen v Praze, ale i v Plzni bude možné pozemní cestou naladit třetí program hudební televize Óčko, na anglo-americký pop zaměřené Óčko Expres HD. Stanice se domluvila na vstupu do Regionální sítě 1, která vysílá na kanálu 37 z lokality Košutka. Serveru DigiZone.cz to potvrdil provozovatel tohoto multiplexu Ivo Brabec. Plzeň jako jedno z dvou měst, v němž lze Óčko Expres HD naladit přes DVB-T, uvádí na svém webu i sama hudební televize. V Praze stanice vysílá v Regionální síti 12 na kanálu 47 z vysílače Žižkov.

BRAND24

K TÉMATU: Startuje Óčko Expres, první úzce specializovaný kanál Óčka v HD kvalitě

Pro příjem Óčka Expres HD je třeba televizor nebo set-top-box, který je minimálně HD ready a umí zpracovat signál v kompresním standardu MPEG-4. Třetí kanál Óčka má kromě toho vysílat v největší IPTV službě v Česku, O2TV od Telefóniky, a také v nabídce největší tuzemské kabelové společnosti UPC – s oběma operátory ale televize zatím vyjednává. Živý stream je k dispozici na webu www.ocko.tv a prostřednictvím aplikací i v chytrých mobilech a tabletech.


Zdroj: ČTÚ

Teoretická mapa pokrytí Regionální sítě 1 v Plzni a okolí

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).