Hlavní navigace

Óčko Expres HD doplní v pražském DVB-T Primu Cool HD, celoplošné zatím nebude

2. 8. 2013
Doba čtení: 2 minuty

Sdílet

„Bude to velmi specifický kanál, který doplní vysílání pražského Rádia Expres,“ říká o nové stanici šéf techniky Óčka Lukáš Hnilička a dodává: „O jeho budoucnosti rozhodnou sami diváci.“

Plánovaná třetí televize stanice mediální skupina Mafra, tematický kanál Óčko Expres, bude součástí nové pražské Regionální sítě 12 společnosti Czech Digital Group (CDG). Serveru DigiZone.cz to potvrdil technický ředitel Óčka Lukáš Hnilička. Program také doplní vysílání Primy Cool HD. Óčko Expres bude první stanicí, kterou bude šířit mediální skupina v HD kvalitě klasickými cestami. V HD kvalitě bylo možné doposud na tabletech sledovat hlavní kanál. Vše ukazuje na to, že CDG spustí nový digitální multiplex (kanál 47) 15. srpna. Termíny startu Primy Cool HD a Óčka Expres HD se shodují.

K TÉMATU: Óčko získalo licenci pro třetí kanál Óčko Expres. Překvapivě je celoplošná pro DVB-T

Mafra sice požádala pro Óčko Expres o celoplošnou licenci, kterou od Rady pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) na jejím posledním zasedání získala, v dohledné době však nepočítá s tím, že by ji využila. V současné době počítáme se šířením prostřednictvím DVB-T prozatím v Praze. O celoplošnou licenci jsme požádali proto, že nám umožní případnou expanzi do dalších oblastí v budoucnu, zdůvodnil Hnilička a dodal, že jde o velmi specifický projekt, o jehož budoucnosti rozhodnou sami diváci. Óčko Expres jedná o šíření také v rámci kabelové televize UPC a IPTV služby O2TV. Program bude dostupný bezplatně také v rámci internetového streamu.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Óčko Expres bude vysílat v HD rozlišení, dostat se chce i do DVB-T v Praze

Novinky čekají i na samotnou hudební stanici Óčko. Óčko, co se týká hudební skladby, se bude omlazovat. Zatímco osmdesátky a starší klipy divák najde výhradně na Óčku Gold, Óčko se zaměří na ty největší hity nového milénia a na úplně nejnovější, nejaktuálnější hudební produkci, přiblížila marketingová a projektová manažerka televize Anamy Pónya. Óčko slibuje, že co se týká pořadů, zachová ty pro mladé i starší diváky (nad 30 let). Připravuje však mírnou změnu vysílacích časů. Mezi nové prvky Óčko řadí Fashion time pro mladé v odpoledním bloku, moderované sobotní dopoledne a pořad o jídle, Big Size, přiblížila Pónya.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).