Hlavní navigace

Obchodní soutěž na veřejnoprávní multiplex prodloužily úpravy v TPP

15. 2. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
15. 2. 2008

Česká televize (ČT) tiskovou zprávu potvrdila prodloužení termínu pro podávání přihlášek na technického operátora veřejnoprávního multiplexu. Vynutil si to připomínkami změněný Technický plán přechodu zemského analogového na zemské digitální televizní vysílání (TPP) Českého telekomunikačního úřadu (ČTÚ). Protože se upřesnění některých technických a organizačních parametrů týkají i veřejnoprávního multiplexu, musí ČT nyní upravit zadávací dokumentaci k vypsané obchodní soutěži na jeho technického operátora.

BRAND24

Tiskový mluvčí ČT Ladislav Šticha informoval novináře: Na základě vypořádání připomínek k TPP od analogového k digitálnímu vysílání sdělil ČTÚ ČT, že bude provedeno upřesnění některých technických a organizačních parametrů uvedených v původním návrhu TPP, které mají vliv i na výstavbu a provoz multiplexu veřejné služby a musí se tedy rovněž promítnout do zadávacího materiálu veřejné obchodní soutěže na poskytování služeb souvisejících s jeho výstavbou a provozem, vyhlášené ČT.

Nová lhůta pro odevzdání návrhů operátora veřejnoprávního multiplexu bude stanovena po zapracování změn do zadávací dokumentace. Ostatní podmínky soutěže se podle Ladislava Štichy nemění.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor pracoval do ledna 2011 ve zpravodajství TV Z1. V redakci DigiZone.cz působil od startu v říjnu 2005 do dubna 2008 jako redaktor, pak i zástupce šéfredaktora.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).