Hlavní navigace

O2TV plánuje devět kanálů pro extraligové hokejové kluby

2. 7. 2007
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
2. 7. 2007

Telefónica O2 by ráda prostřednictvím svojí služby O2TV, tedy televize přes telefonní přípojku, provozovala devět programů věnovaných jednotlivým hokejovým klubům v domácí extralize. Společnost už požádala Radu pro rozhlasové a televizní vysílání (RRTV) o vydání licencí ke stanicím s názvy HC Sparta Praha, HC Lasselsberger Plzeň, HC Mountfield, HC Slavia Praha, HC Moeller Pardubice, HC Vítkovice Steel, HC Znojemští Orli, RI Okna Zlín a Bílí Tygři Liberec.

Nejde o všechny extraligové týmy, těch je čtrnáct. Z pohledu Telefóniky jsou ale vyjmenované kluby divácky nejatraktivnější. O licence nežádá přímo Telefónica, ale její servisní společnost Telefónica O2 Services a vysílací rada ji vyzvala k ústnímu jednání. Předseda RRTV Václav Žák nicméně agentuře ČTK potvrdil, že jednotlivé stanice by podle žádosti o licenci nabízely přenosy všech zápasů klubu, který by měly v názvu. Mluvčí Telefóniky O2 Vlastimil Sršeň zatím nechtěl upřesnit, jak by vypadalo další vysílání hokejových stanic O2TV.

BRAND24

Podle Sršně zatím není možné říci, kolik hodin denně by jednotlivé kanály vysílaly, ani co by bylo jejich programovou náplní v době, kdy by kluby zrovna nehrály zápas. Stanice dokonce ani nemusí začít vysílat od začátku příštího ročníku hokejové extraligy. To je otázka, jak rychle jednání půjdou. Můžeme začít na začátku, můžeme začít i v půlce ročníku, řekl Sršeň agentuře ČTK. V žádostech pro RRTV podle Žáka stojí, že stanice nabídnou přímé přenosy zápasů, případně sestřihy z dřívějších klání, krátké dokumenty, rozhovory s hráči, rozbory situací, ale také reklamní spoty.

Telefónica O2 je hlavním sponzorem české hokejové extraligy a od loňského roku nabízí přenosy zápasů na mobilní telefon či po internetu. Službu Hokej TV lze aktivovat prostřednictvím sms. Televizní stanice věnované jednotlivým sportovním klubům, zejména pak fotbalovým, jsou ve světě celkem běžnou záležitostí. Většinou si je ale provozují samy sportovní kluby.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).