Hlavní navigace

O2 hrozí až dvacetimilionová pokuta, zákazníkům zdražila televizní nabídku

5. 10. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: O2
„Pokud zákazník se změnou tarifu nesouhlasí, má možnost do 30 dnů od obdržení oznámení na faktuře službu O2 vypovědět, a to bez jakékoli sankce,“ brání se operátor.

Společnost O2 Czech Republic bude v následujících týdnech prověřovat v souvislosti s IPTV službou O2TV Český telekomunikační úřad (ČTÚ). Firmě hrozí až dvacetimilionová pokuta za to, že zákazníkům zdražila nabídku televize. O této skutečnosti je sice informovala, podle regulátora ovšem nikoliv dostatečně viditelně a srozumitelně. Na případ upozornil Český rozhlas. O plánovaných změnách v nabídce O2TV informovala firma O2 jako součást vyúčtování, kde ho skryla jako součást přílohy. Prověřujeme změnu v nabídce O2 TV z toho důvodu, že se nám nashromáždilo několik podnětů od lidí, kteří si na provedení této změny stěžují, sdělil Radiožurnálu mluvčí regulátora Martin Drtina.

BRAND24

NEPŘEHLÉDNĚTE: Operátoři blokují Slovenskou televizi kvůli Lize mistrů, O2 si vymohla exkluzivitu

Telekomunikační operátor se pochopitelně brání a prostřednictvím tiskového oddělení sdělil následující: Každý zákazník od nás dostal informaci na faktuře. Zároveň jsme všem zákazníkům odeslali email. Pokud si zákazník e-mail neotevřel, odeslali jsme mu informační SMS. Pokud zákazník se změnou tarifu nesouhlasí, má možnost do 30 dnů od obdržení oznámení na faktuře službu O2 vypovědět, a to bez jakékoli sankce. Operátor letos mohutně do své televizní služby investoval. Nabídku zjednodušil na pouhé tři tarify. Na druhou stranu, pokud chce klient sledovat exkluzivní kanál O2 Sport, nezbude mu nic jiného než na některý z nových balíků přejít. Původní nabídky tuto stanici neobsahují.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).