Hlavní navigace

Noxon iRadio 1 W bude u nás ke koupi někdy o prázdninách

16. 6. 2016
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: Noxon
UVNITŘ GALERIE – Základní model internetového rádia uvedla značka Noxon. Je určeno typicky do kuchyně či jídelny nebo dětského pokoje.

Noxon iRadio 1 W s doporučenou koncovou cenou 180 € (česká zatím není stanovena) je určeno především pro ty, kteří se světem internetových rádií teprve začínají. Má nabídnout přehledně provedené funkce, včetně pětidenní předpovědi počasí, dobrý poměr cena/výkon a jednoduché ovládání. Jeho základem je otočný knoflík s Enterem uprostřed a tlačítkem Zpět.

Přijímač se k internetu napojuje přes Wi-Fi (802.11 b/g) a má přístup k více než 25 000 internetových stanic, ve kterých se dá vyhledávat například podle země či žánru. Pět stanic se dá uložit k přímému vyvolání na tlačítka umístěná na horní straně přijímače (viz galerie). Displej má regulovatelné osvětlení a v ceně je i dálkový ovladač, i když využít můžete i aplikace pro iOS a Android.

ČTĚTE TAKÉ: Německá značka Noxon má oficiální zastoupení. Uvádí komponentový A560+

Test Technisat DigitRadio 110 IR (určen pro Hi-Fi systém)

LG Stylus 2, první mobil s DAB+

Tipy C

Noxon iRadio 1 W je sice pouze mono, ale přes analogový stereo audiovýstup se dá napojit i na A/V zesilovač a využít můžete i výstup na sluchátka. Zvládá také přehrávání muziky ze síťového zdroje přes UPnP/DLNA (PC disk, server NAS) a podporuje formáty MP3, WMA, AAC a AAC+. Rozhraní USB však nemá.

Ve zprávě na webových stránkách Noxonu se také nikde nemluví o zabudování FM tuneru, takže nejspíše k dispozici nebude. Rozměry iRadio 1 W jsou 190 × 116 × 116 mm, hmotnost je 1 kg. Společnost Antenex, zástupce Noxonu, s dovozem předběžně počítá, a to někdy v průběhu prázdnin.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Novinář a redaktor DigiZone.cz věnující se novodobému digitálnímu světu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).