Hlavní navigace

Novým mluvčím vlády má být exmoderátor ČT 24 Jan Hrubeš, už vede tiskový odbor

8. 4. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

Za kabinet Petra Nečase bude mluvit už třetí bývalý redaktor či moderátor České televize za sebou. Jan Hrubeš střídá Michala Schustera, před nímž za vládu mluvil Jan Osúch.

Už třetí bývalý redaktor nebo moderátor zpravodajství České televize za sebou se stane mluvčím vlády Petra Nečase (ODS). Podle zpravodajského serveru Aktuálně.cz střídá dosavadního mluvčího českého kabinetu Michala Schustera jeho bývalý kolega z ČT Jan Hrubeš, který moderoval zprávy na ČT 24. Hrubeš se již stal vedoucím tiskového odboru úřadu vlády a do funkce by ho měla vláda schválit ve středu 10. dubna.

K TÉMATU: ČT 24 propustila moderátora zpráv Jana Hrubeše. Odchází i Jitka Sluková

Michal Schuster opouští pozici mluvčího vlády po pouhém roce, chce se věnovat akademické činnosti na Vysoké škole Jana Ámose Komenského v Praze. Rovněž jeho předchůdce a někdejší redaktor zpravodajství ČT Jan Osúch ve funkci dlouho nepobyl, vykonával ji také zrhuba rok. Celkem měla současná vláda již čtyři mluvčí, první rok za ní mluvil nynější starosta středočeských Líbeznic Martin Kupka. Řada bývalých redaktorů a zejména redaktorek ČT dělá tiskové mluvčí na ministerstvech.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).