Hlavní navigace

Novým místopředsedou Rady ČT je René Kühn, doplnil Eklovou a Dědiče

23. 1. 2013
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

René Kühn se dostal do Rady České televize v roce 2011, kdy ho zvolili na dobu šesti let poslanci. Místopředsedové stejně jako předseda kontrolního orgánu zastávají svou funkci dva roky.

Rada České televize na svém dnešním zasedání zvolila trojici místopředsedů. Staronovou dvojici Dana Eklová – Jaroslav Dědič doplnil dosavadní řadový člen René Kühn. Informovala o tom ČTK. Jiří Kratochvíl, který byl místopředsedou kontrolního orgánu veřejnoprávní televize doposud, se kandidatury neúčastnil. Na pozici místopředsedy Rady České televize kandidoval také Jan Prokeš, ten však ve dvoukolové volbě neuspěl.

Z ARCHIVU: Poslanci obsadili dvě ze čtyř volných míst v Radě České televize

René Kühn byl zvolen členem kontrolního orgánu veřejnoprávního média v červnu 2011, a to na dobu šesti let. Rada ČT má patnáct členů, které volí a odvolává Poslanecká sněmovna, a to tak, aby v ní byly zastoupeny významné regionální, politické, sociální a kulturní názorové proudy. Posláním rady je kontrola hospodaření veřejnoprávního média, projednávání stížností veřejnosti a jmenování a odvolávání generálního ředitele. Funkční období místopředsedů i předsedy Rady ČT jsou dva roky.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).