Hlavní navigace

Nový vlastník Digi TV chce nabídnout hybridní boxy a rozšířit počet programů

21. 4. 2015
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

„Akvizice Digi CZ zapadá do dlouhodobé strategie skupiny Lama budovat široký kmen rezidenčních zákazníků v České republice,“ komentovala Lama Energy svou nejnovější akvizici.

Nový majitel satelitní služby Digi TV, investiční skupina Lama Energy, chce nabídnout v budoucnu zákazníkům tohoto operátora servis, na nějž se mohou těšit i zákazníci konkurenčních operátorů. Strategický plán nového vlastníka je postaven na zkvalitnění služeb (jak zlepšením kvality vysílaní, tak rozšířením stávající programové nabídky) spolu se zlepšením uživatelského komfortu, například nabídkou hybridních set top boxů a CAM modulů s možností nahrávaní či OTT technologiemi umožňujícími příjem vysílání na mobilních zařízeních, uvedl dnes nový majitel původně rumunského satelitního operátora.

K TÉMATU: Rumuni se oficiálně odstřihli od Digi TV, satelitní služba přešla na českého majitele

Není tak vyloučeno, že po změně vlastníka bude chtít Digi TV do budoucna konkurovat i největšímu satelitnímu operátorovi na českém trhu, službě Skylink. To si ale pochopitelně vyžádá značné investice do společnosti Digi Czech Republic. Co se týká hodnoty transakce, za jakou byla česká pobočka rumunského operátora zakoupena, tu se rozhodly oba subjekty nezveřejnit. Jisté je v tuto chvíli to, že Digi TV by měla být výhodnější pro klienty, kteří již produkty skupiny Lama Energy využívají. Za podmínky, že se budou služby satelitního providera zlepšovat a zkvalitňovat, nelze vyloučit ani změnu cenové politiky, o níž však nový vlastník prozatím nehovoří.

Tipy C

ČTĚTE TAKÉ: Převzetí satelitní služby Digi TV skupinou Lama Energy dostalo zelenou

Akvizice Digi CZ zapadá do dlouhodobé strategie skupiny Lama budovat široký kmen rezidenčních zákazníků v České republice pro balíčky dodávek elektřiny, plynu a služeb mobilní komunikace, které budou nyní doplněny o služby satelitního televizního vysílání, uvedl Vladimír Rusnák, business development manažer pro projekt akvizice Digi Czech Republic. Serghei Bulgac, viceprezident RCS&RDS pro podnikové finance, který vedl za původního majitele transakční jednání, ho doplnil: Blahopřejeme skupině Lama k uzavření této transakce. Doufáme, že Digi CZ vhodně zapadne do jejího strategického telekomunikačního portfolia.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).