Hlavní navigace

Nového ředitele České televize chce Rada ČT zvolit nejpozději 21. září

13. 7. 2011
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 7. 2011

Do 21. září by měla mít Česká televize nového generálního ředitele. Alespoň to tvrdí místopředsedkyně Rady ČT Dana Eklová, podle níž s tím počítá harmonogram volby nástupce Jiřího Janečka, který budou televizní radní projednávat již dnes. Rada se poprvé sejde v novém složení, vedle jedenácti dosavadních radních zasednou i čtyři nováčky. Právě na ně Rada se schvalováním harmonogramu konkurzu na generálního ředitele ČT čekala.

K TÉMATU: Jiří Janeček rezignoval na funkci generálního ředitele ČT, odejde k 31. srpnu

Eklová původně prosazovala, aby volba ředitele začala až po oficiální rezignaci stávajícího šéfa ČT, protože Jiří Janeček tak hodlá učinit až 31. srpna. Po Janečkově ujištění, že si svůj úmysl funkci opustit nerozmyslí, tak zřejmě konkurz začne ještě před jeho odchodem z ČT. Pokud Rada ČT schválí harmonogram výběrového řízení, bylo by možné jej vyhlásit den po zasedání rady, to znamená ve čtvrtek 14. července, řekla Eklová agentuře ČTK. Kandidátu by se mohli hlásit do 22. srpna.

BRAND24

ČTĚTE TAKÉ: Kandidaturu na šéfa ČT zvažují Milan Fridrich i Alena Müllerová

O den později, 23. srpna, by radní otevřeli obálky s přihláškami a 24. srpna by obdrželi materiály o kandidátech na prostudování. Začátkem září by rada zvolila pětici finalistů konkurzu a nejpozději 21. září by vybrala nového generálního ředitele ČT. Výběrové řízení by mělo být na rozdíl od volby generálního ředitele Českého rozhlasu veřejné, zúčastnit se ho tedy bude moci každý. Základními podmínkami by měla být trestní bezúhonnost, vysokoškolské vzdělání a manažerské dovednosti. Výhodou má být praxe v médiích.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Autor je šéfredaktorem serveru o digitálním vysílání DigiZone.cz a redaktorem týdeníku Reflex.
Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).