Hlavní navigace

Nové Události budou jasné a spolehlivé, slíbila na dnešní tiskovce Česká televize

21. 3. 2012
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
21. 3. 2012

Česká televize dnes na Kavčích horách v prostorách Studia 1 představila novou podobu zpravodajské relace Události, se kterou se budou moci diváci setkat od 1. dubna. Jde hlavně o obsahovou změnu, která ale nebude revoluční, ale evoluční, uvedl generální ředitel ČT Petr Dvořák. Jak již bylo dříve avizováno, vše bude zasazeno do moderního prostoru v HD kvalitě. Události mají být zcela nezaměnitelná s ostatními relacemi jiných televizí.

K TÉMATU: Nové Události zůstanou i na ČT 24, budou trvat 48 minut a o víkendu 45

Divákovi chceme plně nabídnout to, co může nabídnout pouze ČT. Mám na mysli především zpravodaje, uvedl ředitel zpravodajství ČT Zdeněk Šámal. Ke konzultaci při přípravě nových Události jsme využili odborníků, kteří mají zkušenosti s domácím i zahraničním mediálním prostředím, dodal. Změna, která proběhne, podle něj nebude „ze dne na den“. Události chceme mít jasné a spolehlivé, dodal Zdeněk Šámal.

ČTĚTE TAKÉ: Nové Události ČT od dubna s Železným, Savarovou, Voldánovou a Augustovou

BRAND24

Relaci bude uvádět jeden hlavní moderátor a jeden moderátor-reportér. Moderátor se stává spolutvůrcem pořadu – povede dialog s reportéry i diváky. Pevnější budou editoriální pravidla. Relace by se měly především ustálit. Budou mít pevnější řád. Na začátek bude vždy hlavní téma, kdy bude více prostoru pro to, dostat se události pod kůži. Reportáže by měly být pestře řazeny. Důraz se bude klást i na zahraniční zpravodaje.

Bližší informace o nové podobě zpravodajské relace Události najdete v zítřejším hlavním článku na DigiZone.cz. Bonusový materiál najdete už nyní na našem Facebooku.

Byl pro vás článek přínosný?

Autor článku

Od září 2007 do ledna 2016 byl redaktorem DigiZone.cz. Kromě problematiky pirátství satelitní TV se zajímá také o dálkový příjem televize a VKV rozhlasu.

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).