Hlavní navigace

Nové termíny digitalizace v regionální příloze serveru DigiZone.cz

13. 3. 2008
Doba čtení: 1 minuta

Sdílet

 Autor: 115393
13. 3. 2008

Nástup čtyř digitálních multiplexů i vypínání trojice nejsledovanějších analogových programů přehledně po oblastech Česka shrnuje příloha Regiony serveru DigiZone.cz. Po příchodu na rozcestník regiony.digizo­ne.cz se čtenářům zobrazí interaktivní mapa České republiky s vyznačenými městy, ze kterých se už dnes digitální zemskou cestou vysílá. Kliknutím na název města se zájemci přenesou na stránku vybraného regionu. Tady se hned na začátku dozví, kdy se v oblasti bude zapínat DVB-T multiplexů 1 až 4 i jak se tu budou vypínat hlavní vysílače programů ČT 1, Nova a Prima.

VYZKOUŠEJTE: Interaktivní mapa digitalizace České republiky

Aktualizované termíny v přehledu vycházejí z finální verze Technického plánu přechodu (TPP) Českého telekomunikačního úřadu. Na soupisce multiplexů je zobrazený i jim vyhrazený radiový kanál a doba základního souběhu analogového a digitálního vysílání v regionu. Na první pohled se tak každý může ujistit například o tom, že vypínání analogu bude pro programy ČT 1, Nova a Prima probíhat v jednotlivých oblastech synchronně. A zřejmý je také fakt, že pro sítě 2, 3 a 4 platí identické termíny pro zapínání digitálního vysílání. Jednotlivá data představují vždy nejzazší dobu pro danou akci, k vypínání analogového a spouštění digitálního vysílání může v regionech docházet i dříve. Protože TPP ještě neschválila vláda, mohou se termíny změnit.

BRAND24

Regionální příloha dále shrnuje pro Prahu, Brno, Ostravu, Domažlicko, Ústí nad Labem a Klimkovice současnou nabídku zemského digitálního vysílání i pokrytí signálem DVB-T. Zájemci na stránkách každé oblasti najdou také odkazy na články a aktuality, které se těchto míst týkají.

Pro obyvatele Česka, kteří jsou zatím bez dosahu zemského digitálního signálu, je připravený text Mapy nástupu televizní digitalizace. Obsahuje mapy digitalizace pro všechny čtyři zemské sítě a také společný přehled všech radiových kanálů, které by mělo DVB-T ve vybraném regionu používat.

Byl pro vás článek přínosný?

Upozorníme vás na články, které by vám neměly uniknout (maximálně 2x týdně).